Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte en billig hals fra Kina, alt ser relativt bra ut men er den god del som må fikses. Gripebrettet er ujevnt, det blir lavere/tynnere fra 12/14 bånd og oppover mot 24 bånd. på det 24 båndet er det så mye som 0.5 mm, og det er i tillegg lett å se at gripebrettet er ujevnt.

 

For å fikse dette tenkte jeg å bruke en lang 12"-16" radiusblokk (45cm) slik at det høye partiet pusses ned til det er jevnt med det lavere partiet. Dette skulle gå fint pga. lengden på radiusblokken, jeg vil  kun pusse ned det høye partiet i starten, og når jeg merker at jeg også pusser ned det lave partiet så vet jeg at gripebrettet er flatt.

 

En ting jeg ikke klarer å finne helt ut av er hvordan jeg skal justere halsen før jeg begynnner på dette. Da gripebrettet er ujevnt kan jeg ikke justere halsen helt flat ved hjelp av en rettholt og føler (jeg har en slik med spor for båndene, slik at jeg kan legge den direkte på gripebrettet). Jeg kan få den rett fra første til 12 bånd slik at jeg ikke en gang får noe med 0.10mm tykkelse under, og jeg regner med det er slik jeg må gjøre det. Et annet alternativ er å slakke "truss rodden" helt, siden det ikke er noe press på treverket skulle det være helt flatt slik og jeg kan begynne på pusse ned gripebrettet.

 

Jeg har aldri gjort noe som dette før, noen som har noen bedre ideer/framgangsmåter?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er det gripebrettet, som i treverket, som er ujevnt, eller båndene? 

Du får vel rettet med trussrodjustering. Bruk øyemål først, så sjekker du med rettholtet at det rimelig rett. 

Tegn med sprittusj på alle båndene, så ser du lett når alle er pusset på. 

Det kan også være lurt å sjekke om noen av båndene ikke er presset skikkelig ned, og/eller er litt løse. 

Ved bruk av radiusblokk, husk å bruke en med samme radius som halsen da :)

Eventuelt bare bruk en helt rett kloss (som er en del smalere enn halsen) med litt lengde på. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • så da blir albumet gitt ut på 15ips spolebånd og en god pressing på lp? alltid moro med helanaloge innspillinger.
  • Da er vi i gang med miksing og mastring av nye låter på analogt utstyr. Kosekrok😀
  • Men da tror jeg går for Behringer interfacet, blir perfekt for mitt bruk i såfall. Slipper også å kjøpe inn ekstra som DI boks å slikt. 
  • Jeg er ikke ekspert, men det er stort sett slik: Line-in er for "line level" signaler, som f.eks. fra et keyboard. ignalet fra en gitar er "instrument level", som er mye lavere, og har også høy impedans (forkortet "Hi-Z"). Slike signaler behøver litt hjelp for å få nok signalstyrke til å spilles inn på et komfortabelt nivå. Her kan du enten bruke en DI-boks (helst aktiv), som har som eneste oppgave å ta et svakt, og gjerne høy-impedans (Hi-Z), signal og konvertere det til line level. Hi-Z-innganger i et interface benytter preampen i inngangen til å øke signalstyrken på instrumentsignalet. Hvis du plugger et gitarsignal i en vanlig line-in risikerer du å måtte øke volumet kraftig inne i DAWen din for å få et akseptabelt volum på innspillingen, og det gjør også at du øker nivået på all bakgrunnsstøyen som ble spilt inn samtidig. Ikke optimalt. Boss-brettet ditt har nok mulighet til å pushe ut et mye kraftigere signal enn et vanlig gitarsignal, og antakelig også med lavere impedans, men det er likevel ikke sikkert den leverer nok signalstyrke til å plugge rett i en linjeinngang. Behringer-interfacet som @Audun linket er nok et veldig fint alternativ for en lav pris hvis du trenger fire inputs der alle kan enten benyttes til mikrofoner eller gitarsignaler. Alle fire inputs har mic-preamps og kan settes i Hi-Z modus, og etter hva jeg har hørt og lest så er Behringer-interfacene helt kurant på kvalitet, og stort sett uslåelige på pris.
  • Usikker på hva jeg trenger faktisk. Når er det man har behov for preamp og line in? Tanken var å finne en boks som kan ta inputs fra gitar, bass og kanskje 2 mikrofoner. Som jeg lett kan bruke med mine effekt pedaler, har headphones output og samtidig ha støtte for flstudio. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.