Web Analytics
Jump to content

Ujevnt gripebrett på hals


Recommended Posts

Jeg kjøpte en billig hals fra Kina, alt ser relativt bra ut men er den god del som må fikses. Gripebrettet er ujevnt, det blir lavere/tynnere fra 12/14 bånd og oppover mot 24 bånd. på det 24 båndet er det så mye som 0.5 mm, og det er i tillegg lett å se at gripebrettet er ujevnt.

 

For å fikse dette tenkte jeg å bruke en lang 12"-16" radiusblokk (45cm) slik at det høye partiet pusses ned til det er jevnt med det lavere partiet. Dette skulle gå fint pga. lengden på radiusblokken, jeg vil  kun pusse ned det høye partiet i starten, og når jeg merker at jeg også pusser ned det lave partiet så vet jeg at gripebrettet er flatt.

 

En ting jeg ikke klarer å finne helt ut av er hvordan jeg skal justere halsen før jeg begynnner på dette. Da gripebrettet er ujevnt kan jeg ikke justere halsen helt flat ved hjelp av en rettholt og føler (jeg har en slik med spor for båndene, slik at jeg kan legge den direkte på gripebrettet). Jeg kan få den rett fra første til 12 bånd slik at jeg ikke en gang får noe med 0.10mm tykkelse under, og jeg regner med det er slik jeg må gjøre det. Et annet alternativ er å slakke "truss rodden" helt, siden det ikke er noe press på treverket skulle det være helt flatt slik og jeg kan begynne på pusse ned gripebrettet.

 

Jeg har aldri gjort noe som dette før, noen som har noen bedre ideer/framgangsmåter?

Link to comment
Share on other sites

Er det gripebrettet, som i treverket, som er ujevnt, eller båndene? 

Du får vel rettet med trussrodjustering. Bruk øyemål først, så sjekker du med rettholtet at det rimelig rett. 

Tegn med sprittusj på alle båndene, så ser du lett når alle er pusset på. 

Det kan også være lurt å sjekke om noen av båndene ikke er presset skikkelig ned, og/eller er litt løse. 

Ved bruk av radiusblokk, husk å bruke en med samme radius som halsen da :)

Eventuelt bare bruk en helt rett kloss (som er en del smalere enn halsen) med litt lengde på. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.