Web Analytics
Jump to content

Hvilken Marshall?


Endt
 Share

Recommended Posts

Har planer om å kjøpe meg en Marshall. Har spillt veldig lite marshall og trenger noen råd og erfaringer ang de ulike modellene.

Har per idag 2 amper som er i noenlunde marshall land, en bassbreaker 15 og en h&k statesman dual el34. Sistnevnte har jeg planer om å bytte ut for "the real deal".

Spiller mest metall og hardrock, men er godt dekket på metall fronten med en 5150 og en marshall 8100(som gjør 90talls dødsmetall, og ikke så mye mer imo.)

Trenger derfor en amp som er bankers til hard rock, stoner/doom, uten jvm 410 antall knotter, helst med master volum, fornuftig mengde gain og bra byggekvalitet. 

(Bildet er bare semi relatert)

20171010_172328-1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som du er på utkikk etter en JCM800. 2203 eller 2204. Knallgode forsterkere som låter helt kanon, krever at du har en boost i front dersom du vil bruke den til tyngre saker som doom og generelt metal. Kommer langt med en Boss SD-1 eller tilsvarende :) Har sinnsykt lyst på en selv, men har innsett at jeg ikke kan ha røramp pga naboer..

Syns prisen er noe stiv på de fleste som ligger ute på finn, men ser de har ligget ute en stund - så det sier jo litt. Mener at de bør ligge på ca 6500kr, noe mer for et godt eksemplar som er godt vedlikeholdt. 

Har hørt at et par av JCM900 modellene også låter bra, men usikker på hvilke. Ligger hvertfall en til 5.500 på finn. Kan ikke gå god for den, men kanskje verdt å sjekke ut :)
https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=115752631

Jeg har hatt en JVM205 som har mye mindre antall knotter enn 410. Låter helt knall, men JCM800 har en helt egen særpreg og låter også deretter. 

 

Edited by Troll
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Hadde vært nyttig å vite litt mer spesifikke lydreferanser, f eks et band som har lyden du vil ha, samt budsjett og som Troll nevner hvor og hvordan den skal brukes med tanke på volum :)

JCM800 er helt sinnsykt knall, men den har ikke mye så gain på lavere volum (det vil si, master under 6). På høyere volum har den derimot ganske heftige mengder gain, når jeg bruker min med loadbox så har jeg null behov for pedaler og kan lett spille metal plugga rett i ampen (master på 8-10).

Et annet alternativ, forutsatt at du har et noenlunde romslig budsjett, er Silver Jubilee. Låter veldig særegent og som en interessant miks av vintage og moderne Marshall, samt at den er mer allsidig med en knallbra cleankanal og rhythm clip-funksjon som gir litt 800-aktig lyd når den brukes på cleankanalen. Leadkanalen er noe av det feiteste jeg har hørt og den låter helt perfekt for nettopp leads, men personlig foretrekker jeg JCM800 på rocke-rytmegitar. Den er også mindre mastervolum-avhengig enn JCM800. 

Det ligger en sort 'Black Jubilee' 2553 på finn til 10k som er en helt sinnsykt bra pris. Jeg bor for øyeblikket i England og de ligger mye høyere i pris her, som jo er hvor de ble produsert... 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takker for gode utfyllende svar!

Budsjett ligger vel ca 6-7 tusen, spørs hvor mye jeg får solgt unna ? 

Når det kommer til lydpreferanser så er det fra Black sabbath, Judas priest, Trouble, The skull. Men vil også ha mulighet til å gi den en boost å spille thrash ala slayer, exodus etc

Har selvføgelig sett litt på jcm 800, men vet fks ikke forskjell på 2203 og 2204 som nevnt over her, ser også at det finnes en 2553. 

Er nyere modeller som dsl, jcm 2000, vintage modern bare å styre unna?

Link to comment
Share on other sites

20 minutter siden, CaptainSexy skrev:

Jeg syns at nyere JCM 2000 osv mister litt av godlyden, men alt kommer an på øret som hører. 

Jubilee eller 800 hadde jeg satset på ihvertfall. :) 

Du tenker på 2205 og 2210? Det er de eneste modellene som ble laget i JCM800 serien.

Link to comment
Share on other sites

2203 og 2204 var i JMP-serien fra 1975 til 1984 i Norge. Som JCM800 amper ble de solgt fra 1984 til 1991.

2205 og 2210 ble laget spesielt for JCM800-serien og hadde diodeklipping felles med Silver Jubilee modellen. 

Diodeklipping i Marshall er det ikke alle som liker.

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Hovedforskjellen på 2203 og 2204 er vell 50 og 100 watt :)

Det er vell noen som påstår at diodeklippingen låter litt fisete/vepsete - men jeg har personlig ikke noe erfaring med 2-kanalsversjonene. Mener at dette er også grunnen til at enkelte styrer unna JCM900-serien. Derfor er det greit å ha 1-2 type boosts for å oppnå litt variasjon og mer gain i 1-kanals ampen. Selv på høyt volum så syns jeg at JCM800 mangler gain uten boost. 

Hvis du vurderer JCM2000, så hadde jeg nok heller sett på JVM-serien når man først er i den klassen. Jeg solgte min JVM205 til 4500kr for et par år siden. Kjøpte den som en erstattning for JCM800, men har likevel alltid hatt lyst på en 2203/2204.. 

Sitat

The JCM-800 2204 is the single channel 50W version
The JCM-800 2203 is the single channel 100W version. 
The JCM-800 2205 is the dual channel 50W version.
The JCM-800 2210 is the dual channel 100W version. 

 

Edited by Troll
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 timer siden, Endt skrev:

Takker for gode utfyllende svar!

Budsjett ligger vel ca 6-7 tusen, spørs hvor mye jeg får solgt unna 1f605.png 

Når det kommer til lydpreferanser så er det fra Black sabbath, Judas priest, Trouble, The skull. Men vil også ha mulighet til å gi den en boost å spille thrash ala slayer, exodus etc

Har selvføgelig sett litt på jcm 800, men vet fks ikke forskjell på 2203 og 2204 som nevnt over her, ser også at det finnes en 2553. 

Er nyere modeller som dsl, jcm 2000, vintage modern bare å styre unna?

Høres ut som det er JCM800 du vil ha ja (2203/2204). 2553 er ikke en JCM800, det står vel "JCM50/25w" på den men er bedre kjent som Silver Jubilee. Personlig syns jeg JCM2000 DSL låter bra, lenge siden jeg har prøvd en selv men har hørt mange meget bra klipp. Problemet med den ampen er at den er ikke helt pålitelig, og noen (spesielt tidlige modeller) hadde biasdrift-problemer blant annet. 

Dette er jo en interessant video, JMP'en er en 2204 så det er forgjengeren til JCM800 men med akkurat samme innmat, i praksis samme ampen :)

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sitat

lydpreferanser så er det fra Black sabbath, Judas priest, Trouble, The skull

2203/2204 med pedaler. En Beano boost eller lignende for Sabbath, en GOD Distiortion+ e.l pluss clean boost for NWOBHM. High gain overdrive typ OCD for resten.

Kok ampen fra 5-6 og oppover, bruk gjerne dempeledd. Evt mastervolum-mod funker nok også. Bruk ørepropper og rock i vei!

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Har noen od pedaler, maxon od808, mxr zw od og noen hjemmelagde varianter. Har planer om å kjøpe en soul food, for å ha en klon type.

Distortion pedaler har jeg mindre erfaring med. Har sett på Friedman be-od, men vil ikke den høres bra ut på alle amper?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.