Web Analytics
Jump to content

Tuners


Endt
 Share

Recommended Posts

Har vært på utkikk etter den perfekte erstatning for kluson tunerne på min les paul, og har funnet det som kan se ut som en vinner, de er locking, nickel, ok pris og vintage stil feste. Lurer på om noen har prøvd disse.

s-l500.jpg

Hva foretrekker dere når det kommer til tuners? Locking eller ikke? Og hvilken produsent? 

Har selv gitarer med sperzel, hipshot, grover og kluson. Den åpenbare favoriten er hipshot. Sperzel er bra, men må borres opp for å få plass til tykke strenger.

Link to comment
Share on other sites

Funksjonalitet er det ikke noe å utsette noe på, på de originale, men på min 03 classic er tulipanene i overkant grønne. Er og blitt mer og mer glad i locking tuners. 

Så nå at på min sg så heter tunerne gibson delux mot kluson deluxe på min lp. Er det noe forskjell på disse? 

Link to comment
Share on other sites

45 minutter siden, SteikBacon skrev:

Tror Graphtech Ratio er inne på noe..

Ja, de ser spennende ut, så litt på de med en gang de kom ut. Har aldri fått prøvd de ut selv, men prisippet virker jo veldig logisk. Har også tilgode å prøve planet waves locking, som både låser og klipper strengen

Link to comment
Share on other sites

Har bestilt et sett med kluson revolution som er avbildet i første post. Skal gi en oppsummering når de er montert og testet.

Forsatt ingen som kan si om det er noe forskjell på gibson deluxe merket vs kluson deluxe tuners? Er det bare forskjellig påskrift, men samme tuner? 

Lurer fordi jeg vurderer å bytte over fra min lp til min sg når jeg får de nye. Om dette ikke er en oppgradering, så gidder jeg naturligvis ikke...

Link to comment
Share on other sites

4 timer siden, jonta skrev:

"Locking tuners" låser strengen, ikke sant. Men har ikke Sperzel stemmeskruer som låser selve stemmemekanismen også?

Er det noen spesielle, eller tenker du på Sperzel generelt? Kan aldri si jeg har lagt merke til at Sperzelene på fenderen min skiller seg fra andre locking jeg har, men nå er vel ikke  jeg verdens mest observante heller hehehe.

Link to comment
Share on other sites

Nei, jeg mener at du låser strengen til spindelen på stemmeskruen, så du slipper de obligatoriske tre turn med strengen. Det andre jeg tenkte på var at selve mekanismen låses så gitaren ikke blir ustemt hvis man kommer borti en stemmeskrue.

Mener Sperzel hadde en modell med sistnevnte funksjon?

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Sitat

så gitaren ikke blir ustemt hvis man kommer borti en stemmeskrue.

Det er derfor jeg elsker Steinberger så mye når jeg spiller i sofaen, at i tillegg til Firebirden har også SGen fått dem ?  Så nå har den hodet til en SG Future....

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.