Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Jeg fikk lyst å lage en telecaster til, og da i bjørk... Jeg freste ned to biter jeg har hatt liggende , og limte de sammen. Skjøten ble ganske optimal. Jeg freste ut kroppen i går, og skal pusse nå til den blir glatt og fin.  Det blir en vintage bro med 3 messingsadler i hvertfall... pickups vet jeg ikke enda, halsen blir en lønnehals fra østen.

20180422_225224.jpg

 • Liker 5
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ser fin ut den! Men hvordan har du gjort utfresingene? Ser ut som at du har boret først og så brukt fresen? I så fall, hvorfor ikke fresen på alt? Så blir det plant og fint i bunnen av hulrommene.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

ja det stemmer... Jeg borrer først for å komme dypt nok ned med fresen slik at kulelageret på fresestålet kommer ned til malen. Et annet poeng er at hvis man ikke borrer ut først kan man være uheldig ved at fresen hugger seg fast i treverket og ødelegger  malen og dermed arbeidsstykket og kan i verste fall ødelegge det som skal bli gitar etterhvert.  dessuten spares fresestålene for slitasje. Jeg må frese dypere i hulrommene senere  men jeg trenger nytt fresestål først, det jeg har er for sløvt,og skar ikke så bra. Men enig i at det ser litt sloppy ut med de borrehulla i bunnen. 

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 3 weeks later...

Må borre hullet til jack-inngangen og ledningene til elektronikken, men tenkte å få på noe lakk først slik at jeg ikke skitner til treverket med olje . Jeg har tilgang til søyleboremaskin på jobben,  slutt på mislykkede skeivborringer nå håper jeg.

Endret av arneK
Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 weeks later...

Je var ikke fornøyd med fargen som ble av den oljebaserte lakken, så jeg slipte bort og farget opp vannbasert lakk. Det ble gult kan du si... nå er det våtsliping, og det går sakte fremover. Men det blir. Det er veldig fint spill i treverket, det kommer frem etterhvert som lakken blir blankere. 

20180521_121738.jpg

 • Liker 7
Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 3 weeks later...

Hei igjen. Da sier jeg meg ferdig med finishen , jeg syns den ble ganske shiny etter timer med våtslip og gnikking med bilprodukter.  Snart klar for montering. Skulle hatt et sett med pickups til denne, noen som har noen til budsjettpris, den skal gies bort i presang denne.  Tror det blir hals med "rosewood" fra china på den. 

15284501375352066098078.jpg

 • Liker 4
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Ja, bare spenningsfall over to dioder, selvførgelig, det går vel ikke strøm gjennom D19 og D23, de skal bare hindre strøm å gå "tilbake til minus. De blir forøvrig brennvarme de også. Ok, men hva menes med RMS spenning? Jeg målte 11V på rørsoklene også. Det var noe forskjell før og etter R 82, (bortimot 1V). Men som jeg skrev, med fire rør på plass, måler jeg nøyaktig 7.04V , det skal vel gå. Jeg målte også på motstanden i rørenene, som ligger på ca 6.4 ohm eller 3.4 ohm målt med pin 4 og 5 sammen. Det er vel helt normale verdier. I V1 derimot, er det satt i et Electro Harmonics som har motstand på hele 12.5 ohm. Så det trekker kanskje mere strøm...eller egentlig mindre, når jeg tenker meg om....
  • 8.2 er RMS spenninga. Gang den med kvadratroten av 2 så har du sånn ca 11.6 VAC Peak to peak. Og så er det spenningsfall over to dioder i en sånn likeretter, ikke alle fire ! Og hvis du måler rett etter likerettern uten noe filterkondiser er det jo ikke ren DC ...     
  • Da er de nye diodene lodda på plass. For at de skal få litt kjøling, lodda jeg de med noe lengde på beina, litt opp fra print kortet, og bøyde de to ytterste litt til siden. Så målte jeg, 8.2V veksel fra trafo, inn på likeretter'n, og ut, 11V...hæh? Skulle ikke de fire diodene til sammen suge ca 2.4 V? Annivay, jeg satte i fire gamle rør, så kretsen fikk last, og, strømstyrke droppa ned til 7V. Så da er vel allt i orden da....
  • Hvis du har en av/på-switch til loopen vil du vel kun få input hvis den er av, og kun loop return hvis den er på? Men parallell loop vil nok også fungere ja
  • Har desverre ikke svar på det. En slipper hvertfall å kutte strenger som ved FR - her trer man strengene inn i blokken bak gitaren. Ingen locking nut, ingen behov for sekskantnøkkel (tør ikke skrive umbraco/unbraco lenger). Ser også ut til at trussrod-justeringen utføres på med et ratt ved siden av neck-pickupen.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.