Gmal

Marshall 410H vs 410HJS

Anbefalte innlegg

Hei folkens. Har bestemt meg for at en 100W Marshall er tingen. Var i utgangs punktet fast bestemt på 410H, men etter at jeg begynte å nerde rundt på YT osv ble jeg klar over Satriani's signaturamp HJS. Har lest meg opp på forskjell på specs, så det har jeg grei kontroll på. MEN: Er det noen som har  erfaring med begge? Spiller alt fra pop til hardrock (ikke metal).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke for å virke spydig eller gammeldags, men trenger du virkelig alle de funksjonene? For meg virker det som du kunne klart deg med en litt enklere amp. Hvis du klarer deg uten en dedikert clean-kanal så tror jeg JCM 800 ville vært helt tipp topp, evt bare en boost for det lille ekstra. JVM er jo et romskip ut av en annen verden, ser for meg at man blir bare sittende å ratte.. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

He-he ser den😄  Men hjertet (GAS'en) vil nå ha det det begjærer. Tanken er vel at jeg vil ha mest mulig fra amp'en og minst mulig bokser å stepdanse på. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 Du bør være obs på at JVM410H er en støyboks av en annen verden, skal du bruke noen av OD-kanalene på oransje eller rød modus du ha en noisegate eller få den modda. Interessant nok satsa Marshall på å inkludere en noisegate i 410HJS i stedet for å faktisk fikse støyproblemet med f eks DC heaters på preamprørene.

Amper som disse er ikke designa for at du skal bruke volumknoben på gitaren til noe annet enn av og på, du kan selvfølgelig gjøre det men med 12 moduser/kanaler som overlapper... Veldig individuelt akkurat det der, men liker du å bruke volumknoben til å cleane opp så blir det litt som å skyte spurv med kanon som @CaptainSexy også nevner. Støtter også JCM800-forslaget, forutsett at du bruker volumknoben. Kan også være nyttig å vite hva budsjettet ditt er, om du tenker å handle brukt osv? 😉

 • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Må nok hente opp igjen denne om en stund. Bil til dundas betyr budsjett på null,-  Det VAR på rundt 20 laken inkl. kabinett. Nytt eller brukt? Ja takk. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hadde en HJS en liten stund. Den låt bra den altså, veldig bra. Har bare så vidt testa den andre. To ganske så forskjellig amper på noen av kanalen. Den vanlige versjonen var ikke i nærheten, mye mer moderne, steril og kjip, mens HJS var mye mer klassisk Marshall. Men igjen, ble for mye knotter for min del. Hadde valgt HJS’en over den andre hundre av hundre ganger :)

 • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av Audun
   Legger ut noen bilder av mine redskaper for moro skyld. Ikke så veldig fancy, men det gjør jobben og vel så det!
   Gitarer:
   Gibson Customshop Les Paul R-8 VOS 2006 mod. (RS-Kit, mapleflame mod, TonePros bru og tailpiece)
   DSC_6292
   Gibson Customshop1960 Les Paul Special VOS 2006 mod. (RS-kit, TonePros locking studs, Grover tuners)

   Gibson USA Explorer  2005 mod, (Gibson Classic ‘57 humbuckers, CTS 500k pots og Emerson cap)

   Fender Telecaster am. std 1995 mod. (CS Twisted Tele i neck og CS Broadcaster i bridge. 4-veis switch og fasevender)

   Fender Stratocaster Jimmie Vaughan 2005 mod. (RS-kit og ny 'aget' plast + mint brett)

   Fender Telecaster Baja (Pågående Micawber-mod. RS Kit, Fender CS Nocaster i bru, GFS Humbucker i hals. Brass sadler.)

   Greco 'Grecobird' Firebird-kopi - ca. mid. '80.  Faber aluminium tailpiece og bru med brass sadler.

   Gibson ES-335 2013 mod. RS-kit, ettermontert Bigsby, og planlegger ABR-1 bridge conversion.

   Epiphone Ltd. Ed. Korina Flying-V 2016 mod. CTS pots og Tonerider pickups.

   Epiphone Ltd. Ed. Korina Explorer 2016 mod. CTS Pots og Tonerider pickups.

   Larrivee D-03 Mahogny

   Yamaha 12'er

   Ibanez Performance - noen og '80

   Amper:
   Ceria Tone JTM 45. Eidebygd kab m/ Greenbacks:

   1983 Marshall JCM 800 2205 m/ 1987 Marshall Silver Jubilee kab - Celestion V30

   KMD GV100 head (uten bilde)
   Effektbrett: TC Electronics Polytune tuner, Boss Wah, Der Screamer TS-9/808 klone satt sammen og moddet av kristoffereide her på forumet, Tonebone Trimode, T-Rex Comp Nova, Fulltone Fatboost-3, Boss Re-20 Space Echo og mottaker for Line 6 Relay G-30. Montert på T-Rex ToneTrunk brett.

  • Av GunnarpåMo
   Restaurerte et gammelt Pinstripe kabinett for noen år siden. Det var fiksa på i '73, og så ut som et checkeboard fra '73, men viste seg å være et tidlig '66 kabinett.
   Marshall '66 kabinett er spesielt spennende fordi det da i en liten periode ble laget en fullstack variant med ekstra høy bunnkasse. B.a. brukt av Clapton og Hendrix i '66.
   Disse kabinettene er sjeldne som fy, men har ikke klart å la være å se etter et kabinett som kunne være underdelen til det jeg hadde. Nå flere år etter, så jeg et som lignet på Finn.
   Det hadde samme skumgummi inne i kabinettet, slik som Marshall brukte i '65, og tidlig '66, og så '73 ut slik som det andre hadde gjort.


  • Av SHAFFEЯ
   Hei!
   Tenkte å bytte elementer i kabinettet mitt fra G12T-75 til G12-65. Men da er spørsmålet hva slags ohm skal jeg ha? G12-65 kommer i 8 og 15ohms utgaver. De som står i kab idag er på 16 og kab/topp kjøres på 8. 
   Blir det da rett å kjøpe fks 8 ohms elementer å kjøre topp på 4?
   Er fint lite teknisk av meg desverre :-)
  • Av AkE
   Har en eldre Marshall valvestate 8280 som fusker litt, byttet nylig røret på den og har gått igjennom og renset elektronikken etter beste evne. Sliter med at lydnivået brått synker drastisk. Dette skjer på både clean og overdrive. Virker som den rett å slett ikke liker å bli spilt lavt. Er mye skurring i midle og treble potten på clean kanalen, hjelper innimellom litt å fikle med disse. Pleide å hjelpe å dra opp mastervolumet, men det trikset fungerer dårligere og dårligere. Hva tror dere er feilen? Er det noe vits å koste på, eller er det like greit å krype til korset å kjøpe en ny forsterker? 
    
  • Av Alfi27
   Da var endelig en ønskedrøm helt siden jeg begynte å spille gitar oppfylt: Marshall stack og Gibson Les Paul! Og ikke hvilket som helst Marshall stack, eller hvilken som helst Les Paul: Marshall Silver Jubilee 2553 + 2556 fra 1987 og en Gibson CS Les Paul 1960 Reissue! Jeg tror det taler for seg selv at det er en fet combo, og jeg klarer egentlig ikke å beskrive hvor fett det låter med noe annet enn at dette er så nærme "the sound in my head" som jeg har kommet noen gang! Gitaren har også fått et sett med Bare Knuckle Rebel Yell og RS kit, ellers er den helt original. Jeg kan skrive mer senere, men akkurat nå må jeg spille litt til før jeg skal på jobb!  Later!