Gå til innhold
Bjerra29

Tonavhengig klirring

Anbefalte innlegg

Har en (billig) nylonstreng-gitar som "klirrer" på noen toner. F.eks. kliirer den på A-strengen, men også på 5. bånd på E strengen, som jo er samme tone. Den klirrer også på ulike toner på alle de 4 mørkeste strengene. Lyden høres ut til å komme fra stolen, men jeg klarer ikke å finne ut av det. Noen som har noen erfaring?  
(Har lest om flere andre klirre-problemer, men de høres ikke ut til å være det samme)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ere det gamle strenger kan årsaken være at tråden som er spunnet rundt de 4 mørkeste strengene er slitt enkelte steder.Lyden kan karakteriseres som en "slapp" dirring.En "stram" klirring indikerer båndklirr  (fret buzz),forårsaket av en deformert (bøyd/buet) hals,for lav stol,eller at båndene har kommet opp.hvis det er en gammel gitar som har vært utsatt for fukt, tørke gjerne kombinert med for høy temperatur over tid.Min erfaring er at klassiske/nylonstrengsgitarer er veldig stabile.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av SørensenAJ
   Har en epiphone dove gitar. Båndene som nevnt kan ikke lenger spilles på. Når man går fra 12 til 13 for eks så bytter heller ikke tone. Bare klirring. Det er vel neppe halsen som må skrues her? Noen som har lignende erfaring med dette, eventuelt guide meg til en lignende topic her på forumet? Takk på forhånd.
  • Av SørensenAJ
   Når man skal spille 12. og 13. bånd så klirrer kun den strengen (snakker om tynneste streng). Ikke at man spiller så mye på de båndene, men er jo ok om det fungerer.
   Hva kan det være siden det kun gjelder den strenger og kun på 12. og 13. bånd? Tenkte jeg skulle forsøke justere halsen litt, så om det fungerer.
   Har en Ibanez v150tr. Gammel sak.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.