Web Analytics
Jump to content

Tonavhengig klirring


Bjerra29
 Share

Recommended Posts

Har en (billig) nylonstreng-gitar som "klirrer" på noen toner. F.eks. kliirer den på A-strengen, men også på 5. bånd på E strengen, som jo er samme tone. Den klirrer også på ulike toner på alle de 4 mørkeste strengene. Lyden høres ut til å komme fra stolen, men jeg klarer ikke å finne ut av det. Noen som har noen erfaring?  
(Har lest om flere andre klirre-problemer, men de høres ikke ut til å være det samme)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Ere det gamle strenger kan årsaken være at tråden som er spunnet rundt de 4 mørkeste strengene er slitt enkelte steder.Lyden kan karakteriseres som en "slapp" dirring.En "stram" klirring indikerer båndklirr  (fret buzz),forårsaket av en deformert (bøyd/buet) hals,for lav stol,eller at båndene har kommet opp.hvis det er en gammel gitar som har vært utsatt for fukt, tørke gjerne kombinert med for høy temperatur over tid.Min erfaring er at klassiske/nylonstrengsgitarer er veldig stabile.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By SørensenAJ
   Har en epiphone dove gitar. Båndene som nevnt kan ikke lenger spilles på. Når man går fra 12 til 13 for eks så bytter heller ikke tone. Bare klirring. Det er vel neppe halsen som må skrues her? Noen som har lignende erfaring med dette, eventuelt guide meg til en lignende topic her på forumet? Takk på forhånd.
  • By SørensenAJ
   Når man skal spille 12. og 13. bånd så klirrer kun den strengen (snakker om tynneste streng). Ikke at man spiller så mye på de båndene, men er jo ok om det fungerer.
   Hva kan det være siden det kun gjelder den strenger og kun på 12. og 13. bånd? Tenkte jeg skulle forsøke justere halsen litt, så om det fungerer.
   Har en Ibanez v150tr. Gammel sak.
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.