Web Analytics
Jump to content

Lead sound ala. satriani/vai


thomasoe

Recommended Posts

Fra Joe Satriani's nettside:

It seems there are questions about my live amp set up, here it is: JS1000's into a pedal board, old school style, with: 535 wah, RMC custom wah, Boss Harmony Machine, Boss DS-1, Barber Burn Unit, Fulltone Ultimate Octave, Fulltone, Deja Vibe, Digitech Whammy, Boss DE-2. On to the front of a JSX head, high input, by Mike offstage. Mike actually has two heads stacked and ready to switch in case of unforseen problems. I have two delays running in the effects loop as well. A single JSX head powers 2 JSX 4x12 bottoms. Sitting on top of those heads are 2 more JSX back-ups, plugged in, turned on, but, not running any speaker cabs. Sometimes, space permitting, we put a third cabinet on stage. We travel with four.

Hehe, han bruker litt effekter :) Noen andre vet vel hvilke som er viktigst.

Link to comment
Share on other sites

De har da ganske forskjellig lyd, så det hadde vært fint om du kunne være litt mer spesifikk.

Igrunn så tipper jeg at det du er ute etter, er en brukbar high-gain solo lyd. Stemmer? For å få det til, er en god forsterker et must, og da helst rørforsterker.

Når du har kommet så langt, så er det bare å innse at 80 % av lyden deres kommer fra fingrene. Jobb med demping av strenger som ikke spilles på, prøv å spill med like lett touch som de.

Av effekter, så er det kanskje delay viktigst, for å skape litt følelse av rom.

Link to comment
Share on other sites

Vil du ha Satriani lyd er det forste du gjor a kjope en Peavey JSX amp. Men den koster litt. Vai har jo Carvin Legacy, som jeg tror er hakket rimeligere.

Ellers kan du jo kjope deg en Keeley modda DS-1, du kommer nok noen hakk nermere.

Ellers synes jeg du burde ta det stasjet du har og faa det beste ut av det. Er ikke nodvendig aa hele tia prove aa ligne andre gitaristers sound.

Link to comment
Share on other sites

En Ibanez med FR tremolo, og en rørforsterker med en slags booster. Har aldri hørt så bra lyd fra rørforsterkere som når de blir boostet med en overdrive eller en treble booster. De låter tightere, og med mer "riktige" frekvenser :)

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.