Web Analytics
Jump to content

Hvor mye watt kreves på bandøving


Recommended Posts

En kompis av meg kom med et godt spørsmål som er litt vanskelig å svare på. Hvor mye watt trenger han i en forsterker for å spille høyt nok på øving. Musikken er black/death metal, så volumet blir gjerne ikke lavt. Han spør blant annet om en Blackstar HT-20 vil klare seg. Selv brukte jeg tidligere en Orange TH30, og den gikk stort sett med volum på rundt 5 på bandøvinger. Min Boss Katana 100 klarte seg med master på godt under halv. 

Tar gjerne imot innspill her!

Link to comment
Share on other sites

Det kommer veldig an på forsterker og sjanger. For min del liker jeg rundt 50w, da har jeg plenty med headroom. Har også en Tiny Terror på 15w som ikke har noe problem å henge med på en øving, men da er det ikke mye dynamikk å hente.

For klassisk rock/metal trenger du ikke så mange watt, fint med litt vreng fra slutt-trinnet.  Moderne "tight" metal er stort sett preamp-vreng, da er det greit å ha litt mer watt å gå på.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hadde til sammenligning en ENGL Fireball 60W som forsvant litt i "grøten". Mens andre amper tilsvarende Marshall kuttet bedre gjennom, selv ved tilsvarende styrke. Skriver hvertfall under på at det kommer veldig an på forsterker :) 

Link to comment
Share on other sites

Har spilt med VOX AC15 og Blackheart Little Giant, begge 15W, og begge har klart seg på høylytte punkrock-øvinger, men da på bortimot full spiker. Det låt jo kanon til den bruken, men jeg ville nok i et metallband gjerne hatt litt mer headroom og preamp-vreng for å tighte opp.

Om han allerede eier en HT-20 så er det jo bare å prøve, men jeg ville nok ikke satset på mindre enn 30W om jeg allikevel skulle kjøpe noe, med mindre det sitter i en veldig effektiv høyttaler.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Duckling skrev:

Har spilt med VOX AC15 og Blackheart Little Giant, begge 15W, og begge har klart seg på høylytte punkrock-øvinger, men da på bortimot full spiker. Det låt jo kanon til den bruken, men jeg ville nok i et metallband gjerne hatt litt mer headroom og preamp-vreng for å tighte opp.

Med mindre det er Blackheart Handsome Devil du snakker om, så er Little Giant'en på bare 5 watt. ?

Link to comment
Share on other sites

Brukte en Vox AC15 på rockeband-gig et par ganger, da var volumet ca. halvveis. På øving med metallbandet kjører jeg vel 5150en (med to utgangsrør fjerna, = 60W) på ca. 3. Da gjennom et Marshall 1936, som ikke akkurat kutter gjennom sånn sjukt mye i forhold til mitt Orange 212 med V30 :) 

Link to comment
Share on other sites

Trommisen setter vel standarden, oftest. Hardtslående trommis gjør at man må opp ganske mye i volum ift. normaltøft volum. Mulig 20 rørwatt duger, men jeg tenker 50W for å ha litt å gå på.

Og som bassist tenker jeg minst 300W, og minst 5 ganger effekten til gitaristen (hvis ampen hans presses litt).

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Hvor langt er et tau?

watt som vokunindikator er vanskelig. Det er ofte mer volum i den første watten enn alle de påfølgende tilsammen.

også;

hvor høyt spiller bandet og da særlig trommissen din?

liker du endel headroom og dynamikk?

hvor effektive er og hvor mange høytalere er kobla på ampen?

det gjelder å finne riktig kombo. Pun intended? 

jeg stortrivdes med å stille volumet med denne når jeg spilte i band. Både dempeledd og effektforsterker https://www.badcatamps.com/bad-cat-amplifier-parts-and-accessories/unleash-v2-attenuator-re-amplifier

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en 40W Marshall kombo (DSL40C). Den holder såvidt headroom-messig. Ville aldri hatt noe mindre. Spilte inntil nylig med en som brukte en 15W Fender Blues jr. Den holdt aldeles ikke. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.