Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skal lære gutta mine på 7 år å spille gitar!

Hva er det enkleste å starte med? 

D A E er vel et godt utgangspunkt?

Har printet ut Lisa gikk til skolen her. Det er sikkert noen tilsvarende sanger med 2 grep også, men trenger litt hjelp til å komme på noen :)

Blir spennende da begge er venstrehendte, men vi prøver med gitaren høyrehendt i første omgang. 

received_10160080017345344.thumb.jpeg.7d721826552d5302ca81521233cd9174.jpeg

 • Liker 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Per Spelmann. Tom Dooley. Barn er ikke kritiske på hva de spiller. Dattera mi kommer hver torsdag hjem i ekstase etter å ha hatt musikktime, og har nå de to siste ukene trallet på "Kråkevisa"  (en eminent kollega av meg, klassisk bratsjist, som har aktive og musiserende musikktimer med hele førsteklassetrinnet på skolen dattera mi går på). Ukene før det gikk hun rundt og sang kvintintervaller etter at hun hadde fått prøve å spille fiolin med åpne strenger.

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

De blir jo litt mer kritiske når de blir eldre. Husker den gang jeg drev med gitaropplæring for fjortiser, og Guns covret "Knocking on heavens". Det var en vanvittig gavepakke for alle oss som hadde slikt som jobb. Motivatorfaktor deluxe. Ser at flere av de som slet med å lære den under min ledelse, på en råstemt nylonstrengegitar tjener penger på gitarspill den dag i dag.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei!

Jeg begynner med å bruke ukuleleakkord-former på gitar når jeg har elever med små fingre. Du må bare transponere ned en kvart. C blir G, D blir A, etc. Unntakene er E og Em - kjekt å kunne bruke alle strengene. :)

Ellers har jeg hatt stort utbytte av å lære barn enkle melodier via tab eller gehør, for så å lære de akkordene som hører til etterpå. Et eksempel er «Hot Cross Buns», lett å lære og 3 akkorder. Den er morsom å dikte egne tekster på. 

Ellers går «Bjørnen Sover», «Mai vi har» og «Ole har en liten bil» an å spille med 2 akkorder. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av Brattanorski
   Hei og hopp! 

   Jeg tilbyr rimelig undervisning i el-gitar, hjemme hos meg i Dalbakkveien i Oslo. Ca 5min fra Godlia t-bane stopp.  Selv er jeg låtskriver og utøvende musiker, men også tidligere musikkstudent ved Staffeldts i Oslo. Jeg 26år og har spilt gitar siden barneskolen

   Metodikk:
   Jeg baserer mine kurs på hva eleven selv ønsker å oppnå. Hva er ditt mål?

   1. Er du viderekommen og ønsker å bli dreven på rask alternate picking så fokuserer vi på teknikk (da kan vi nerde og ha det gøy!)
   2. Er du nybegynner, så starter vi lett og jobber mot å kunne spille den musikken du selv hører på

   Jeg ønsker først og fremst at du skal lære å kjenne hva som definerer DEG som gitarist og hvordan DU låter. Det synes jeg er kjempe spennende. Da kan vi skreddersy et opplegg rettet mot dine mål og preferanser. Jeg er resultatorientert og tålmodig. Er blitt fortalt at jeg har gode pedagogiske egenskaper og kan forklare avanserte konsepter på en forståelig måte.

   Jeg tar foreløpig 200kr timen (45min).
   Send meg gjerne en melding så tar vi en prat.
   Bjørn.

   Her er en liten link så dere kan se hva jeg bruker mine dager på :)
 • Siste aktive tråder

  • Herlig lesing! Første ordentlige gitaren min var en Fender Stratocaster (dog med HH-oppsett), ellers har jeg oftest spilt på superstrater og V/RR-gitarer. Jeg blir fort lei av de klassiske gitarene, spesielt Stratocaster, Telecaster og Les Paul. Stratocaster er alltid spiselig, men jeg kunne aldri i verden ha tenkt meg en Tele eller en LP. Ja til mer mangfold. Også ja til at folk skal få spille på hva de vil, da, men det gjør ikke gitarforum noe mer spennende.  
  • Ja takk til begge deler. Har både Les Paul, telecaster - kunne tenkt meg en Dean ML ved siden av. Har egentlig fokusert mer på spillbarhet og det jeg liker å spille på, fremfor utseende og pris. Det er ikke alltid de fineste og dyreste gitarene får så mye spilletid, men av og til er det slik likevel. 
  • Jah, jeg har vært opphengt i LP, tele og SG (egentlig Gibson generelt) siden ung alder. Men etter fire LP’er, tre teler og fem SGer uten å bli 100% fornøyd, falt brikkene på plass da jeg kjøpte det jeg frem til da, syntes var den stusseligste gitarmodellen; en strat.    Nå har jeg slått meg til ro med fire-fem stratter. Det er dét som funker best for meg.     
  • Jaggu ble det både lyd og lys i boksen! Da må det handles inn nye tupper til loddebolten, for den jeg har nå er helt oppspist. Noen tips der for å bevare den? Neste for tur er klon klonen. 
  • Jeg tror du må ha fått covid. Liker du ikke tele’r så har du mistet smaken😂.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.