Web Analytics
Jump to content

Det enkleste å starte med


space

Recommended Posts

Skal lære gutta mine på 7 år å spille gitar!

Hva er det enkleste å starte med? 

D A E er vel et godt utgangspunkt?

Har printet ut Lisa gikk til skolen her. Det er sikkert noen tilsvarende sanger med 2 grep også, men trenger litt hjelp til å komme på noen :)

Blir spennende da begge er venstrehendte, men vi prøver med gitaren høyrehendt i første omgang. 

received_10160080017345344.thumb.jpeg.7d721826552d5302ca81521233cd9174.jpeg

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Per Spelmann. Tom Dooley. Barn er ikke kritiske på hva de spiller. Dattera mi kommer hver torsdag hjem i ekstase etter å ha hatt musikktime, og har nå de to siste ukene trallet på "Kråkevisa"  (en eminent kollega av meg, klassisk bratsjist, som har aktive og musiserende musikktimer med hele førsteklassetrinnet på skolen dattera mi går på). Ukene før det gikk hun rundt og sang kvintintervaller etter at hun hadde fått prøve å spille fiolin med åpne strenger.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

De blir jo litt mer kritiske når de blir eldre. Husker den gang jeg drev med gitaropplæring for fjortiser, og Guns covret "Knocking on heavens". Det var en vanvittig gavepakke for alle oss som hadde slikt som jobb. Motivatorfaktor deluxe. Ser at flere av de som slet med å lære den under min ledelse, på en råstemt nylonstrengegitar tjener penger på gitarspill den dag i dag.

 

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Jeg begynner med å bruke ukuleleakkord-former på gitar når jeg har elever med små fingre. Du må bare transponere ned en kvart. C blir G, D blir A, etc. Unntakene er E og Em - kjekt å kunne bruke alle strengene. :)

Ellers har jeg hatt stort utbytte av å lære barn enkle melodier via tab eller gehør, for så å lære de akkordene som hører til etterpå. Et eksempel er «Hot Cross Buns», lett å lære og 3 akkorder. Den er morsom å dikte egne tekster på. 

Ellers går «Bjørnen Sover», «Mai vi har» og «Ole har en liten bil» an å spille med 2 akkorder. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.