Web Analytics
Jump to content

Litt råd til pedalbrett


Pledrik

Recommended Posts

Har i dag et Pedaltrainbrett (Metro 20) med de pedalene jeg bruker mest på øving, med en Cioks DC5 som strømforsyning. Har nå sett at jeg har litt lyst til å samle flere av pedalene mine på ett brett, samt få bukt med litt irriterende støy som viser seg fra tid til annen (har vel kommet frem til at det er et eller annet på øvingsrommet som skaper litt bearnaise i coilen). 

Så det jeg nå har planer om er å få meg et større brett (Pedaltrain Novo 32 ser det ut til) og en Strymon Ojai. Sistnevnte har 5 isolerte utganger, så sammen med Cioksen jeg har i dag så har jeg da 10 isolerte utganger. Pedalene jeg skal ha på brettet er (i den rekkefølgen jeg har kommet frem til):

Boss TU2 (tuner) > Mission Pro (volum) > Cry Baby (Wah) > DOD FX80 (hauggammal kompressor)> Boss NS-2 (Noisegate) > Plassert i Noisegate loopen blir da Fuzz'er og OD'er: MXR Booster > Cornish P2 > Durham Crazy Horse > Hudson Broadcast > Wampler Euphoria > Tilbake i BOSS NS-2 > Keeley Darkside (pink floyd in a box) > EHX NeoClone (chorus) > Nano POG >  BOSS DD-3 (delay) > Strymon BlueSky (reverb) 

Eneste jeg forsåvidt mangler er NS-2 så andre forslag tas gledelig imot:)

Dette går så i en Lehle splitter og til to amper (har vel planer om å kjøre to forskjellige signalkjeder til ampene men det blir i neste omgang)

Så har da to spørsmål til pedalguruene der ute:

Ser denne rekkefølgen ok ut? Bør man plassere booster i NS-2 loopen eller rett i forkant? Noe annet jeg bør tenke på?

Både Tuner og Noisegaten kan da også fungere som strømforsyning (via en daisy chain dings); kan jeg bruke disse til å forsyne pedaler jeg ikke da kan forsyne fra strømforsyningen direkte? Er jo da totalt 16 enheter i signalkjeden (auda), så tenker feks at TU-2 kan forsyne Volum, Wah og kompressor og at NS-2 kan forsyne NeoClone, POG og DD-3. Dersom jeg bruker strøm fra Strymon Ojai til TU-2 og NS-2 så skal vel disse da i realiteten kunne videreføre inntil 500 mA så da bør være mer enn nok - eller er jeg helt på bærtur?

Virker kanskje litt overkill, men er som sagt kiin på å få rigget et"plug and play" brett som også har litt muligheter for å utvide / bytte ut pedaler på. I tillegg så har andre gitaristen i bandet et Pedaltrain 42 som får mitt lille brett til å se ut som en liten håndveske (trodde han kom med en Explorer første gang jeg så kassen til brettet...) så lider litt av et ørlite kompleks her?...

Link to comment
Share on other sites

Rekkefølgen ser grei ut den. Mulig at Crazy Horse er litt sensitiv på buffer, du må nesten eksperimentere litt med plassering der.

Jeg ville ha droppet å chaine strøm fra Boss-pedalene, og heller kjørt daisy chain fra strømforsyningen. Min erfaring er at daisy chains fungerer best så lenge du holder analoge dirt-pedaler og digitale pedaler isolert fra hverandre. 

Link to comment
Share on other sites

12 minutter siden, elektronaut skrev:

Rekkefølgen ser grei ut den. Mulig at Crazy Horse er litt sensitiv på buffer, du må nesten eksperimentere litt med plassering der.

Jeg ville ha droppet å chaine strøm fra Boss-pedalene, og heller kjørt daisy chain fra strømforsyningen. Min erfaring er at daisy chains fungerer best så lenge du holder analoge dirt-pedaler og digitale pedaler isolert fra hverandre. 

Godt tips - takker:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.