Web Analytics
Jump to content

Fjerne jord-støy i P-bass


Z0S0
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg satt nettopp inn nye pickuper (Seymour Duncan) i en Squier P-bass, som et ledd i en oppgradering. Etter innstallasjonen syns jeg at jord-støy har tiltatt og på nett finner jeg ulike metoder og forslag for å fikse støy, så ville gjerne høre med forumet om råd før tiltak settes iverk. 

Er hovedutfordringen å «connecte» de delene hvor det går elektronikk eller?

Hjelp mottas med takk!!

Link to comment
Share on other sites

Husk at vanlig kobbertape ikke har strømførende lim nødvendigvis. Du kan sjekke med multimeter. Er limet ikke ledende, kan du brette inn den ene kanten et par mm, og legge på litt loddetinn mellom stripene. Det er ikke mye som skal til. Legger du kobber over kanten i hulrommet, vil kobbertapen bli jordet, fordi du også bør legge kobbertape på plekterbrettet over hulrommet. Vær klar over at du egentlig pakker inn komponentene i en slags "kjempekondensator", og du vil kanskje høre en liten endring i lyden, et bitte lite diskanttap. Skal du ha mye diskant, er vel en Pbass ikke det riktige valget uansett. :)

Edit- det kan jo være andre grunner til jordstøy, også. Synes det er rart at SD-pickups skal støye plagsomt. Det å "fjernfikse" det uten å se bassen er ikke noe jeg kan ta på meg.

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg «forsker» i flere retninger. 

I videoen under, på 1:55 sier de at «it’s not a grounding issue because when you touch the metal on the bass it goes away» (det jeg hører i alle fall).. Så da begynner jeg å lure, for det er sånn min bass oppfører seg. Tar på metallet går støyen bort.. Men jeg trodde det betydde «grounding issue».. Hm...

 

Edited by Z0S0
Link to comment
Share on other sites

Det skal være forskjell i støy på den måten at den dempes når man tar på strengene.

Har du prøvd annen forsterker, annet rom eller om støyen øker eller minker hvis du går vekk fra bassen når den er tilkoblet? Kjører du clean lyd når du tester dette?

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Kroppen din funker som en antenne når du står rett opp og ned med gitaren på, og du tar inn alskens radiostøy. Når du tar på strengene så får all den støyen en kurs til jord istedenfor å lage trøbbel. Hvis støyen forsvinner når du tar på gitaren så funker alt som det skal.

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg prøvd bassen på annet utstyr, og den støyer fortsatt (når jeg ikke spiller), til og med gjennom en DI boks med ground lift. Jeg har funnet en (særdeles) midlertidig løsning.. Ta av sokken på den ene foten og legger den på DI-boksen.. Da forsvinner støyen (som ellers er merkbar hvis jeg slipper stengene mens jeg spiller/recorder et track). 

Bare å levere den på reperasjon? Eller prøve kobbertape-trikset??

Link to comment
Share on other sites

Jeg har lite innsikt i hvor mye du kan om dette. Jording og støy i gitarer kan noen ganger være veldig vanskelig å skjønne. Fjern alle støykilder, som trafoer, lysrør og andre ting som kan lage leven. Noen ganger er løsningen så enkel at den som har problemet, bruker en uskjermet høyttalerkabel, noe som lager mye støy i alle gitarer.
Bytt alt annet enn bassen. Da har du fjernet alle andre feilkilder.


En ting du kan prøve, er å varme opp alle loddepunkter på nytt. Noen ganger hjelper det. Det er mindre jobb enn å "plukke alt fra hverandre" og begynne på nytt.

Universaløsningen min er å isolere med kobbertape, det enkleste er å bruke tape med lim som er strømførende.

Jeg er ikke ekspert, og har ikke dette som jobb, men har loddet og fikset mange gitarer i mange år med vekslende hell. Det som er vanskeligst å skjønne, er jordingsproblematikk. Ofte er det detaljer som forandrer mye støy til lydløst. Det å skjerme er en slik "universalfiks", slik jeg ser det, selv om man ikke har funnet det "egentlige" problemet. 

Jeg har null erfaring med å bruke sokker til å fjerne støy, men kan se for meg at du har prøvd en del andre ting. :) 

Link to comment
Share on other sites

Hehe.. Leste posten min en gang til og skjønner den kan virke litt rar.. Sokken ble verken røyka eller lagt på DI-boksen.. Jeg satte selvfølgelig (bar)foten på DI og dermed «ledet» strømmen/støyen vekk slik at det ikke ble noe interference mens jeg spilte. Er i studio i Horten nå og med mitt lille redneck-triks så gikk det i alle fall greit å få brukt bassen.. ;-)

Edited by Z0S0
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.