Web Analytics
Jump to content

Fjerne jord-støy i P-bass


Recommended Posts

Hei!

Jeg satt nettopp inn nye pickuper (Seymour Duncan) i en Squier P-bass, som et ledd i en oppgradering. Etter innstallasjonen syns jeg at jord-støy har tiltatt og på nett finner jeg ulike metoder og forslag for å fikse støy, så ville gjerne høre med forumet om råd før tiltak settes iverk. 

Er hovedutfordringen å «connecte» de delene hvor det går elektronikk eller?

Hjelp mottas med takk!!

Link to comment
Share on other sites

Husk at vanlig kobbertape ikke har strømførende lim nødvendigvis. Du kan sjekke med multimeter. Er limet ikke ledende, kan du brette inn den ene kanten et par mm, og legge på litt loddetinn mellom stripene. Det er ikke mye som skal til. Legger du kobber over kanten i hulrommet, vil kobbertapen bli jordet, fordi du også bør legge kobbertape på plekterbrettet over hulrommet. Vær klar over at du egentlig pakker inn komponentene i en slags "kjempekondensator", og du vil kanskje høre en liten endring i lyden, et bitte lite diskanttap. Skal du ha mye diskant, er vel en Pbass ikke det riktige valget uansett. :)

Edit- det kan jo være andre grunner til jordstøy, også. Synes det er rart at SD-pickups skal støye plagsomt. Det å "fjernfikse" det uten å se bassen er ikke noe jeg kan ta på meg.

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg «forsker» i flere retninger. 

I videoen under, på 1:55 sier de at «it’s not a grounding issue because when you touch the metal on the bass it goes away» (det jeg hører i alle fall).. Så da begynner jeg å lure, for det er sånn min bass oppfører seg. Tar på metallet går støyen bort.. Men jeg trodde det betydde «grounding issue».. Hm...

 

Edited by Z0S0
Link to comment
Share on other sites

Det skal være forskjell i støy på den måten at den dempes når man tar på strengene.

Har du prøvd annen forsterker, annet rom eller om støyen øker eller minker hvis du går vekk fra bassen når den er tilkoblet? Kjører du clean lyd når du tester dette?

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Kroppen din funker som en antenne når du står rett opp og ned med gitaren på, og du tar inn alskens radiostøy. Når du tar på strengene så får all den støyen en kurs til jord istedenfor å lage trøbbel. Hvis støyen forsvinner når du tar på gitaren så funker alt som det skal.

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg prøvd bassen på annet utstyr, og den støyer fortsatt (når jeg ikke spiller), til og med gjennom en DI boks med ground lift. Jeg har funnet en (særdeles) midlertidig løsning.. Ta av sokken på den ene foten og legger den på DI-boksen.. Da forsvinner støyen (som ellers er merkbar hvis jeg slipper stengene mens jeg spiller/recorder et track). 

Bare å levere den på reperasjon? Eller prøve kobbertape-trikset??

Link to comment
Share on other sites

Jeg har lite innsikt i hvor mye du kan om dette. Jording og støy i gitarer kan noen ganger være veldig vanskelig å skjønne. Fjern alle støykilder, som trafoer, lysrør og andre ting som kan lage leven. Noen ganger er løsningen så enkel at den som har problemet, bruker en uskjermet høyttalerkabel, noe som lager mye støy i alle gitarer.
Bytt alt annet enn bassen. Da har du fjernet alle andre feilkilder.


En ting du kan prøve, er å varme opp alle loddepunkter på nytt. Noen ganger hjelper det. Det er mindre jobb enn å "plukke alt fra hverandre" og begynne på nytt.

Universaløsningen min er å isolere med kobbertape, det enkleste er å bruke tape med lim som er strømførende.

Jeg er ikke ekspert, og har ikke dette som jobb, men har loddet og fikset mange gitarer i mange år med vekslende hell. Det som er vanskeligst å skjønne, er jordingsproblematikk. Ofte er det detaljer som forandrer mye støy til lydløst. Det å skjerme er en slik "universalfiks", slik jeg ser det, selv om man ikke har funnet det "egentlige" problemet. 

Jeg har null erfaring med å bruke sokker til å fjerne støy, men kan se for meg at du har prøvd en del andre ting. :) 

Link to comment
Share on other sites

Hehe.. Leste posten min en gang til og skjønner den kan virke litt rar.. Sokken ble verken røyka eller lagt på DI-boksen.. Jeg satte selvfølgelig (bar)foten på DI og dermed «ledet» strømmen/støyen vekk slik at det ikke ble noe interference mens jeg spilte. Er i studio i Horten nå og med mitt lille redneck-triks så gikk det i alle fall greit å få brukt bassen.. ;-)

Edited by Z0S0
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.