Web Analytics
Jump to content

Noen hobby-pedalbyggere/moddere der ute som kan hjelpe med et lite mod-prosjekt? Evt. noen som kjenner noen?


Naigewron

Recommended Posts

Jeg har gjort noe dumt. Jeg kjøpte en Henretta TwoInOne-boks, som er en greie Henretta tilbyr der de putter to av mikropedalene sine i én boks. Jeg tenkte det skulle spare plass på brettet, outputs fra strømforsyningen og at jeg kunne få dekket to modulasjonsbehov på én gang... Men jeg gjorde litt for lite research først.

For det første så kombinerte jeg chorus og tremolo, men har jo senere innsett at de låter best plassert på forskjellige steder i signalkjeden (chorus før delay og tremolo etter).

For det andre var boksen for en TwoInOne større enn jeg trodde. Jeg regnet med den var dobbelt så stor som en av mikropedalene (2*2 tommer), men den er vesentlig mye større enn det. Tullete av meg å ikke spørre om det først, men impulskjøp er nå en gang impulskjøp.

Så jeg lurer på om det finnes noen hobbyister (eller proffe) der ute som kan hjelpe meg med å få de to kretsene inn i hver sine bokser (så små som mulig). Tremolo-kretsen skal kunne få plass i en boks på 2*2 tommer, mens chorus-kretsen trenger en litt større (2,5*3 tommer). Det behøves også to ekstra jack-plugger og en 9V input for strøm.

Alternativt kan jeg også leve med å få to ekstra jack-inputs i boksen slik at jeg kan plassere kretsene på forskjellig sted i signalkjeden selv om de er i samme boks, men jeg tipper det kan bli veldig trangt.

Jeg kan jo selvsagt sende den tilbake og få dette gjort hos Kevin Henretta, men det blir nok fort litt dyrere enn å få det gjort av noen her i landet (både frakt og arbeid). Men jeg betaler jo selvsagt for jobben uansett :) 

Pedalen ser slik ut. Ingen eksterne pots, kun jack inn og ut, strøm-input, to LEDs og to knotter. Kan knipse bilder av innmaten også om noen er interessert :) 

image.png.c3124280b009ced28a60d8493ba90f7f.png

Edited by Naigewron
Link to comment
Share on other sites

Gjorde litt samme greia med Super Mod-pedalen min. Tenkte å kombinere delay og phaser, men kom på at jeg vil ha phaser’n før vreng. Endte opp med både en egen phaser og delay, så nå bruker jeg mod-pedalen til harmonic tremolo og flanger/chorus. Ble forsåvidt veldig fornøyd. 

Link to comment
Share on other sites

Ser ikke ut som noen big deal å få gjort det der...  en dreven pedalbygger a’la FjordFuzz eller noe fikser dette fort vil jeg tro. Mulig det er plass i boksen du har også...

Men... vil bare si det... Tremolo før Delay synes jeg fungerer heeeelt utmerket... men du får uansett muligheten til å endre etter eget ønske med den modden din, så uansett itj domt ☺️

Link to comment
Share on other sites

Tremolo kan trygt plasseres helt til slutt, etter reverb, slik det var på de gamle Fender amps. 

 

Edit: chorus låter ofte best etter delay. 

Brent Mason, Vince Gill m.fl kobler modulasjon (som MM4) etter delay. 

Konklusjon: la boksen være, sett den etter delay enhet. Vil du spare plass kan boksen monteres sidelengs. Det virker unødvendig å bygge den om. 

Edited by skela
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, skela said:

Tremolo kan trygt plasseres helt til slutt, etter reverb, slik det var på de gamle Fender amps. 

 

Edit: chorus låter ofte best etter delay. 

Brent Mason, Vince Gill m.fl kobler modulasjon (som MM4) etter delay.

Larry Carlton, Don Felder og andre kobler også chorus etter delay. 

Konklusjon: la boksen være, sett den etter delay enhet. Vil du spare plass kan boksen monteres sidelengs. Det virker unødvendig å bygge den om. 

 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
1 hour ago, mrwarensemble said:

Siden du bor i Bergensområdet selv burde du høre med Kristian ett eller annet oppe på søreide. Skikkelig flink fyr som har fikset en del pedaler for meg. Kan skaffe deg mer info om ønskelig

Interessant. Hvis du har noe kontaktinfo eller noe så send det gjerne :) 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.