Web Analytics
Jump to content

Utbedring av halslomme


JKR
 Share

Recommended Posts

Har plukket frem en hjemmelaget telekropp som jeg laget av en Ikea-benkeplate for noen år siden. Den gang da var jeg noe unøyaktig med oppmerking/utfresing av halslomme, slik at passform ikke ble helt bra (liten glipe i overkant). Kunne tenke meg å prøve å fikse dette, og trenger da tips til hvordan. Ser selv for meg et par alternativ: lime inn et trestykke som passer perfekt i lommen og frese ut på nytt, eller "forskale" og fylle ut noen mm med epoxy bare rundt kantene, for så å frese bort igjen til riktig passform. Er dette fornuftige metoder? Og hva er evt. lurest?

(Bommet også litt på plassering av brua, så tenker å gjøre dette også opp igjen, etter at tilpassing av halslomme er gjort. String through-bru så ingen hull gjennom kroppen å ta hensyn til).

Link to comment
Share on other sites

Du kan jo maskere et par lag med maskeringstape på hælen til halsen, montere den og så fylle imellom med epoxy. To lag med maskeringstape vil gjøre at du får ut igjen halsen og vil få en fint tilpasset halslomme. Men vær sikker på at du klarer å få ut igjen halsen. ?Jeg så en YouTube-videoer der det ble gjort sånn. Et nytt trestykke skulle også fungere fint, legg ut noen bilder da, lettere å se det da. 

Edited by arneK
Stavefeil
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, arneK said:

Du kan jo maskere et par lag med maskeringstape på hælen til halsen, montere den og så fylle imellom med epoxy. To lag med maskeringstape vil gjøre at du får ut igjen halsen og vil få en fint tilpasset halslomme. Men vær sikker på at du klarer å få ut igjen halsen. 1f642.pngJeg så en YouTube-videoer der det ble gjort sånn. Et nytt trestykke skulle også fungere fint, legg ut noen bilder da, lettere å se det da. 

Aha, det var lurt :) Må skaffe en hals før jeg kan legge ut bilde, da den tidligere brukte halsen nå er i bruk på en annen gitar ;) Mulig det kan bli tricky å få fylt hele glipa skikkelig med epoxy, det er vel ikke kjemperennende? Den er kanskje 1mm på det bredeste om jeg ikke husker feil.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å få både i pose og sekk (clean/dirty/distortion) når det gjelder strat bridgepickup.Dette er det nærmeste jeg har kommet hittil:Dimarzio FS-1 (DP110) Den har vært på markedet siden 1974 og koster heller ikke allverden (kr 635 hos Evenstad).Sparker bra denne!    
  • @kristoffereidevikler også pickups. Gjorde i hvert fall. Har fremdeles den omviklede ‘51 p-bass-pickupen i min MIJ ‘51 (begge reissues, altså). 
  • @SteikBacon Står bak Edmire Pickups.
  • er det ikke en her inne som vikler pickuper, da? bør jo kunne få til noe som passer, vil jeg tro. eugen gitar her i bergen ble levert med disse, tror jeg (7,2k): https://www.riograndepickups.com/vintage-tall-boy min strat har van zandt pickups. mange som har kommentert at de liker lyden i den. mener bridgpickupen der ble målt til 7,8k.
  • GFS var nok mer attraktive da dollaren var en god del lavere, ja. I tillegg mener jeg frakten også var en del billigere før. Men greie pickups er det. Når vi først er inne på tips, så har jeg hatt bra hell med humbuckere fra Tonerider. Kan ikke si noe om settene for strat og tele, men hvis de er like gode som de humbucker'ne jeg har brukt, er de absolutt et bra kjøp. De har en del lydeksempler / videoer på nettsida: https://tonerider.com/category/pickups-for-strats/?v=c2f3f489a005 SpeakOn er forhandlere i Norge: https://www.speakon.no/instrument/gitar/deler/pickup-mikrofon/tonerider.html
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.