Web Analytics
Jump to content

Utbedring av halslomme


JKR

Recommended Posts

Har plukket frem en hjemmelaget telekropp som jeg laget av en Ikea-benkeplate for noen år siden. Den gang da var jeg noe unøyaktig med oppmerking/utfresing av halslomme, slik at passform ikke ble helt bra (liten glipe i overkant). Kunne tenke meg å prøve å fikse dette, og trenger da tips til hvordan. Ser selv for meg et par alternativ: lime inn et trestykke som passer perfekt i lommen og frese ut på nytt, eller "forskale" og fylle ut noen mm med epoxy bare rundt kantene, for så å frese bort igjen til riktig passform. Er dette fornuftige metoder? Og hva er evt. lurest?

(Bommet også litt på plassering av brua, så tenker å gjøre dette også opp igjen, etter at tilpassing av halslomme er gjort. String through-bru så ingen hull gjennom kroppen å ta hensyn til).

Link to comment
Share on other sites

Du kan jo maskere et par lag med maskeringstape på hælen til halsen, montere den og så fylle imellom med epoxy. To lag med maskeringstape vil gjøre at du får ut igjen halsen og vil få en fint tilpasset halslomme. Men vær sikker på at du klarer å få ut igjen halsen. ?Jeg så en YouTube-videoer der det ble gjort sånn. Et nytt trestykke skulle også fungere fint, legg ut noen bilder da, lettere å se det da. 

Edited by arneK
Stavefeil
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, arneK said:

Du kan jo maskere et par lag med maskeringstape på hælen til halsen, montere den og så fylle imellom med epoxy. To lag med maskeringstape vil gjøre at du får ut igjen halsen og vil få en fint tilpasset halslomme. Men vær sikker på at du klarer å få ut igjen halsen. 1f642.pngJeg så en YouTube-videoer der det ble gjort sånn. Et nytt trestykke skulle også fungere fint, legg ut noen bilder da, lettere å se det da. 

Aha, det var lurt :) Må skaffe en hals før jeg kan legge ut bilde, da den tidligere brukte halsen nå er i bruk på en annen gitar ;) Mulig det kan bli tricky å få fylt hele glipa skikkelig med epoxy, det er vel ikke kjemperennende? Den er kanskje 1mm på det bredeste om jeg ikke husker feil.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.