Web Analytics
Jump to content

Nytt prosjekt


Recommended Posts

Hei, jeg har lovet å bygge en gitar til en kjenning som takk for noen slakt av lam og litt forskjellig... jeg fikk noe treverk også, han har en stor mengde ferdig oppskjært plank av diverse treverk på låven, rene eldorado for tre-entusiaster. det blir kropp av rødselje, ( tror jeg) eller kanskje or, jeg er ikke sikker ,som har ligget på tørk siden 2003 eller noe. Meget enkel å bearbeide, føles nesten som furu i hardhet og vekt.  Planken er såpass bred at det blir en one-piece . Hals blir av merket Yinfiente, fra e-bay. De koster ikke skjorta og blir ikke så værst å spille på etter litt båndsliping. Litt usikker på pickup, har lyst å finne noe brukbart i humbuckerland, han spiller mest trubadur-saker, så kanskje noen har et bra tips,?  Jeg satser på en enkel double cutaway konsept, da jeg har malene ferdig fra før, og han likte godt de tidligere byggene i denne stilen. Jeg har frest ut kropp nå, og pusset ferdig, tenkte å prøve å lakke ferdig FØR jeg freser ut halslomme og alt det andre, kan hende det lønner seg arbeidsmessig. Bruker vannbasert parkettlakk,  den er grei å bruke innomhus pga luktsvak og tørker fort. helt naturell farge på kroppen. Oppdatering følger fortløpende. 

10DD6D29-B9D4-4F18-B141-2FD1167DC9EB.jpeg

 

Edited by arneK
dårlig bilde...
 • Like 13
Link to comment
Share on other sites

P90 er veldig riktig ja :) 

Kommer an på hva du ønsker å legge i pickups, men jeg har nevnt pickuper fra Tonerider som jeg har putta i begge Epiphone-gitarene mine. Pickuper som låter bra, og koster lite. Bedre enn GFS f.eks. som ligger i samme prisleie.

Link to comment
Share on other sites

Fin appelsinhud ja, men det går greit å slipe ned... det er nesten litt meditativt å slipe, ser at kulene blir mindre og mindre.... jeg liker slike langsomme prosesser.☺️ Men den parkettlakken er veldig boblete, overraskende at den er slik, kan vanskelig tro at det blir bra om man lakker et helt parkettgulv med den. Den trestjerns lakken jeg har pleid å bruke flyter veldig fint utover, også den vannbaserte. Jeg har lagt på etpar strøk i dag også. Tenker å slipe i morgen /i helga. Angående pickups,  Jeg har et sett med Gibson p90 liggende, fra en Melody Maker, godt mulig jeg bruker en av de ja. 

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

image.thumb.jpg.2891dd96ad0e4ea0980826ba54500d09.jpgDenne gikk til pieces, treverket har skålet seg, samt jeg prøvde å frese ut halslommen når jeg lå i feber. Resultat, halslommen ble feilplassert og for stor. Den kan nok reddes, men det betyr mye arbeid og tid, felle inn nytt treverk, ny runde med planfresing etcetera. Rart det skålet seg, men det må ha noe med luftfuktighet å gjøre, treverket hadde iallefall ligget på en låve i Saltdalen i 15 år, sikkert annen luftfuktighet her på Sunnmøre. Jaja, jeg hadde en bit Ask liggende, så jeg bruker den. Jeg har frest ut selve kroppen, og slipt kantene med 80 og 120 papir, skal runde kantene pluss frese ut hulrommet for elektronikken i dag.

image.jpg

Edited by arneK
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg burde latt det ligge her til akklimatisering, så kanskje denne blemma hadde vært unngått.  Tabben med at halslommen ble for stor skyldes at jeg brukte feil fresebits, jeg hadde trodd den var en flush bit, men skjæret på  den stakk utenfor skaftet, og hvordan jeg fikk til å feste malen utenfor senterlinjen begriper jeg ikke, men tror at feber spilte inn...Den biten med Ask er i allefall akklimatisert.  Jaja, sånn kan det gå av og til.?

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Det er lite aktivitet på diy- delen av forumet for tiden...men en liten oppdatering  herfra  Dette ble et problemprosjekt, har hatt diverse feilslåtte forsøk på binding, og den har ligget på hylla en stund pga dritlei.  men i dag prøver jeg en gang til. Det virker som bindingen jeg bruker er veldig sprø, den har knekt på tuppen av hornene og masse små sprekker rundt om på kroppen. Jeg freste vekk den gamle og har limt på en ny En, denne gangen bøyde jeg den på forhånd med en varmluftpistol, og da lot den seg bøye rundt hornene. Så får vi se når jeg tar av teipen igjen. 

20180331_175955.jpg

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.