Web Analytics
Jump to content

To forsterkere/stereo, trenger tips og tanker


AkE
 Share

Recommended Posts

Har selvfølgelig klart å blitt hekta på noe nytt(for meg). Fant ut at jeg måtte teste å kjøre to forsterkere samtidig, splittet signalet med Tc Flashback i slutten av pedalrekka, låt dritkult med pingpong-delay. Med videre fikling og testing så prøvde jeg å kjøre ac15`en litt hardt og cube 30 (eneste jeg hadde tilgjengelig nå) clean, og syns dette låt enda bedre. Så etter enda mer omrokkering så kjører jeg nå gitaren inn i Russian muffen så inn i rc3 loopern for å splitte signalet, signalet som går inn i vox`en har alt av overdrive og distortion, signalet som går inn i cuben har bare delaypedalen. Dette er bare en midlertidig løsning for å teste ut litt, så må finne komponenter som kan hjelpe meg å få til dette litt mer permanent.

Så trenger tips og triks egentlig på hva som trengs. Trenger en signal splitter av noe slag, helst med face kontroll? leste også om noe jordingsproblematikk, ikke satt meg inn i dette. Noen som har forslag til hva som må handles inn? Noen som kjører to forsterkere i en annen løsning?

Og til slutt jeg må jo ha en amp til, hva ville du kjørt sammen med en ac15?

Link to comment
Share on other sites

Ser ikke for meg at jeg trenger for mye switching i mellom ampene, kan vel i verste fall sette tunern foran den ene hvis jeg har behov for å kjøre bare en forsterker. Noen i Norge som har den Lehle splittern? Fant bare Evenstad men de var utsolgt.

Hvor i signalkjeden splitter dere signalet? (og hvorfor)

 

Link to comment
Share on other sites

Med 2 forsterkere kan du velge mellom et stereo-oppsett, eller et wet/dry-oppsett.

Stereo låter best på øvingsrommet, wet/dry er mer praktisk live.

I et stereo-oppsett brukes gjerne stereo chorus/delay/reverb på slutten av effektkjeden, så da trengs det ingen dedikert splitter.

Wet/dry kan gjøres på flere måter, men hovedprinsippet er å kjøre en forsterker uten effekter (kan evt ha boost/vreng/compressor, men ikke «våte» effekter som chorus, delay etc.), og en forsterker med. Her vil du vanligvis trenge en splitter.

Gitarister med Ole Brumm-mentalitet velger gjerne wet/dry/wet, da trengs 3 forsterkere.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker selvbygd splitter, sikkert ganske lik innmat som mooer sin. Så lenge jeg passer på å koble forsterkere i samme uttak så er støyen akseptabel.
Lehle p-split står på ønskelista men frem til jeg får skaffa meg en sånn så funker billig splitter helt greit.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

P-split er en passiv sak hvor de to utgangene er isolert, så groundloop blir fraværende og er en langt tryggere løsning enn en simpel ABY løsning. 

Jeg prøvde også å splitte slik at jeg kunne kjøre to amper samtidig med en Fender ABY... mer at disse reduserer signalet svært mye så det må kompenseres for... hvis ikke blir det låtende ynkelig. Ikke å anbefale. Kan selges for en rimelig penge til noen som vil prøve seg ☺️

Dersom en har en pedal med stereo ut (TC Electronic Flashback Delay for eksempel) så er denne buffret og gir godt signal også i stereo.

Link to comment
Share on other sites

Lurte på å prøve denne https://www.gear4music.no/en/PA-DJ-and-Lighting/Art-CoolSwitchPro-Isolated-A-B-Y-Switch/12YT

Ser ut til å ha alle bjellene og klokkene som trengs, man kan vel switche posisjonen på kablene på høytalern, men noen ganger er det ålreit å kaste penger på ett problem også.

Vurderte litt en jazzchorus som forsterker nummer to, men heller vel i Fender retningen tipper jeg, iallefall noe med mer headrom en Vox`en. Men selv med Cube`n så får jeg ganske så fet lyd.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Takk for tipset! Har hatt faktisk hatt en sånn en i stolposisjon på en annen Stratocaster, sammen med to SD Alnico II. Den ble nok litt mørk og dyster i klangen for mitt bruk. Ingen tvil om at den sparker fra, men etter min mening på bekostning av reinlyd. Som er det viktigste for meg.  Men FS-1 gjør nå god nytte som stolpickup på en Yamaha-bass jeg har (med Precision-pickup i midtposisjon), det passer den helt ypperlig til, faktisk.
  • Vanskelig å få både i pose og sekk (clean/dirty/distortion) når det gjelder strat bridgepickup.Dette er det nærmeste jeg har kommet hittil:Dimarzio FS-1 (DP110) Den har vært på markedet siden 1974 og koster heller ikke allverden (kr 635 hos Evenstad).Sparker bra denne!    
  • @kristoffereidevikler også pickups. Gjorde i hvert fall. Har fremdeles den omviklede ‘51 p-bass-pickupen i min MIJ ‘51 (begge reissues, altså). 
  • @SteikBacon Står bak Edmire Pickups.
  • er det ikke en her inne som vikler pickuper, da? bør jo kunne få til noe som passer, vil jeg tro. eugen gitar her i bergen ble levert med disse, tror jeg (7,2k): https://www.riograndepickups.com/vintage-tall-boy min strat har van zandt pickups. mange som har kommentert at de liker lyden i den. mener bridgpickupen der ble målt til 7,8k.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.