Web Analytics
Jump to content

plekter


Villunge
 Share

Recommended Posts

hmmm... paulgilbert sier i en instruksjons video at det man gjør når man skal spille sterkere er å føre plektere inover mot gitar kroppen, altså bruke mere av plekteret,å ikke nødvendigvis slå sterkere hmm..stemmer det ? trodde man slo serkere jeg ,ikke ? :?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 30
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Stemmer det ja. Prøv å tremolo pick på en note(12 bånd på G strengen f.eks) så lar du først bare tuppen av plekteret gli frem og tilbake over strengen. ganske svak lyd. så fører du plekteret sakte lenger inn mot kroppen uten å slå noe hardere. da hører du klart at det blir sterkere lyd :)

Link to comment
Share on other sites

Slår du hardere blir bare plekteret og strengen misbrukt... eller mer ødelagt. Bedre å ta mer av plekteret

hmm... men hvist du bare bruker mere av plektret og ikke brukere hardere anslag i det hele tatt så blir det jo ikke store forskjellen... ok.. jeg gir meg.. skal bare godta ting som de er.. spille å ikke tenke :oops:

Link to comment
Share on other sites

har et passelig slitt Dunlop Big Stubby 3mm selv. Men pickslide kraterne er blitt så grove at strengene ryker med en gang. Kan sikkert bruke plekteret som sag o_O Og det har blitt veldig lite spisst i den enden man spiller med.

Link to comment
Share on other sites

Å bruke mer av plekteret er en måte å gjøre det på. En annen er å bruke mer kraft ("stramme til" plekteret") hvis du vil ha hardere anslag.

Det er ikke noen regler på dette her. Finn ut hva du syntes låter/føles best. Gilbert har et godt poeng når han sier at "speedpickere" ikke er obs på dynamikken.

Link to comment
Share on other sites

Har akkurat funnet det optimale plekteret for meg. Har i det siste brukt 2mm Dulop gator plektere...men de 10 siste jeg kjøpte blei visst borte. :?

Mitt nye plekter :

Norskkr-a_ubt.jpg

Passer meg midt i blinken, låter fett, du får ikke hardere og mer kontant plekter ;) Koster mye mindre enn et plekter, og holder seg veldig bra i verdi!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.