VegStr

Ulyd i rørforsterker

Anbefalte innlegg

Hei!

Kjøpte nylig en Orange OR50 topp. I dag begynte den å lage en ulyd. Det er snakk om en ujevn suselyd som ligger i bakgrunnen, selv når jacken er koblet i fra. Den påvirkes ikke av om jeg skrur opp eller ned volum/gain. Den stopper når jeg setter anpen i standby. Ikke snakk om en kraftig lyd, men ganske irriterende når jeg øver på soveromsvolum. Noen som har vert borti noe lignende?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er den koblet i jordet strømuttak? Lys med dimmer i rommet?  Lysrør? Varmekabler? Kan være mange årsaker uten at det trenger å være noe feil med ampen her.

  • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg hadde en jevn suselyd på min Orange en gang. Og da var det rørene som ikke satt godt nok i soklene. Kan være verdt å sjekke. Prøv forsiktig å trykke dem ned hvis du syns de er litt løse. Forsiktig 😉

  • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ville også sjekket rørene. Når det er suselyd, så kan det tyde på at det er noe med signalbehandlingen. Jording er ofte en feil, men tror du ville opplevd mer brumming eller hvit støy istedenfor. Gir også mening om  evt rør er kommet ut av sokkelen under frakt, eller lignende - eller fått skade på røret :)

Søk litt rundt her på dette, tror det skal ligge en del tråder med tips til feilsøking (blant annet dunke forsiktig på rørene med viskelær etc for å sjekke om rørene er blitt mikrofoniske). 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive