Web Analytics
Jump to content

Den ultimate trubadur-gitaren???


Z0S0

Recommended Posts

Da er tiden kommet for å se på en ny såkalt "trubadurgitar" til gigs på utsteder, events etc.

Ser etter en gitar som er:

1) robust stålstrenger (80% strumming/20% fingerspill)

2) har bra mikrofonsystem med eq integrert (helst undersadel kontaktmikrofon) 

3) ikke koster skjorta (noen kunne jo komme til å søle litt øl på den...), dvs. 5000-7000

Noen som har ide til hvilken gitar det kunne vært? Har tidligere brukt Washburn og Yamaha-gitarer i nevnte prissjikt, de har gjort jobben sin, men måtte etter hvert pensjoneres..

Edited by Z0S0
Link to comment
Share on other sites

Om du vil ha ny så er jeg selv veldig fornøyd med min Fender Paramount. God å spille på, og låter feiende flott plugget. Innebygget tuner er også veldig kjekt.

https://www.procom.no/akustiske-strengeinstr/ak-gitar-m-pickup/fender-pm-1-standard-dreadnought-natural.html

Ellers er det mye bra fra Canada også i denne prisklassen; Godin, Seagull, Art & Lutherie, Norman (lurer på om disse kanskje har en noe høyere nypris, men de er fantastisk gode).

På bruktmarkedet så er det vel mye snadder å hente i denne prisklassen om det dukker opp. Stalltipset er vel kanskje en Taylor 3XX om de kommer ned mot det prissjiktet, såfremst du klarer deg uten innebygget tuner. Hadde en 214 tidligere, og det var en kul gitar, men veldig bright så min erfaring var at den gjorde seg best med band. En Takamine i denne prisklassen brukt er nok også en safe bet. Personlig synes jeg disse ofte er litt kjedelige å spille på akkustisk, men de låter helt krem plugget.

Link to comment
Share on other sites

Da ble det en Fender PM-1 Deluxe på meg! Kjøpte den hos Backstage i Sandvika, og fikk faktisk pruta den ned til 7.399,- (fra 8.099,-).

Superfornøyd så langt. Testa på PA og låter veldig lovende, så da er gigsa fremover redda. Takk igjen Duckling!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.