Web Analytics
Jump to content

Balansert kabel som instrumentkabel


Guest finnD
 Share

Recommended Posts

Hei! Er det noen som vet om det er noen ulemper ved å bruke en balansert kabel isteden for vanlig instrument- kabel? Skal brukes mellom pedalbrett.

Klarte å kjøpe feil....

Link to comment
Share on other sites

Ikke noe problem.

Edit- "nerdemodus".

Det som skjer, er bare at den ene lederen i den balanserte kabelen ikke blir brukt. Man kan problematisere rundt dette, og mene at det kan bli litt forskjell i motstand i kabelen, og at det blir litt forskjell i lyd, særlig hvis det er en lang kabel. For veldig mange av oss er det nok vanskelig å høre forskjell, særlig etter at "trommeslager og så videre". 
Etter det, kan man jo også spekulere litt i hvor kontaktpunkter på hunplugger er plassert, men jeg har aldri opplevd at det har noe å si. Stort sett vil den ene lederen enten ikke bli koblet til i det hele tatt, eller også bli koblet sammen med jordstrømpen. Det avhenger av hunpluggene.

Edited by CastorFiber
Link to comment
Share on other sites

3 timer siden, sarge skrev:

I hifiverdenen kobles gjerne skjermen til signaljord i "sender"-enden. Vet ikke om det lar seg overføre til instrumentkabler.

Det er jo bare å kappe. Vet at noen driver med dette når det gjelder gitarer også, men jeg tviler på at jeg hører forskjell. Jeg vet at det er mulig å trene opp hørselen til å høre mindre nyanser enn det jeg gjør, men uansett vil jeg anta at forskjellene er veldig små.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.