Web Analytics
Jump to content

Å åpne et lukket kabinett


Recommended Posts

Dette er en quickfix av et Fender SC112 gitarkabinett, som har fått installert et Jensen c12k element. 

Jeg synes at lyden fra det lukkede kabinettet var litt ullen og bestemte meg for å lage en semilukket/-åpen variant. Etter å ha vurdert ulike måter å gjøre det på, fant jeg ut at noen hull med en passende hullsag ville være fort gjort og kanskje også godt nok. Som tenkt, så gjort.

Jeg synes resultatet ble ganske bra designmessig, og en god del bedre lydmessig. Morsomt.

thumbnail-2.thumb.jpeg.edca07b29197c0b3a29038949f73f499.jpeg

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jeg pleier å gjøre nesten motsatt med åpne kabinetter. Jeg synes ofte åpne kabinetter blir skarpe i lyden, og skjærer ofte til en plate av tykk skumplast som dekker baksiden. Det blir ikke helt lukket, men demper nok til å få litt mer fylde i lyden.

Jeg har vel for øvrig ikke hatt skikkelig lukket kabinett på gitarforsterkere. Jeg er enig i at det kan bli ullent.

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, lokmund skrev:

Sånn tilbake til tema: God diy! 

Det finnes vel inserts eller lignende som kan kjøpes for å sette i hullene, dersom man er som meg og hadde hengt seg veldig opp i eksponert kryssfiner :P

Jeg har lurt litt på om jeg burde sette inn noe, så jeg er veldig interessert i inserts. Vet du hvor jeg kan få tak i det?

Jeg vurderte også å smøre inn kantene med sort fugemasse, men har foreløpig ikke gjort det.

Link to comment
Share on other sites

Gikk fra openback til "lukket" etter å hørt lyden fra amp når den sto inni ei kasse som lukket den alle kanter. Ikke 100% lufttett, men låt så mye bedre. Lagde da et "lukket kabinet» med å lage en bakplate (montert med hengsler oppe i bakkant av amp) med sidevegger utenpå eksisterende. På spilling tok man bakveggen ut og tiltet amp bakover. Fikk lyd opp mot øra samtidig som tilt med hengslet bakplate/sideplater utgjorde "lukket kabinett". 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.