Web Analytics
Jump to content

Feilsøking Mesa Express 5:25+


flosurmer

Recommended Posts

Hei!

Trenger litt hjelp fra dere med å feilsøke en Mesa Express25+ :-)

Kjøpte den nylig på FINN og den virker dessverre ikke helt som forventet :-( . Produksjonsår er 2012.

Problem 1:

Tone kontroll potensiometrene på kanal 2 (Blues/Burn) Treble-Mid-Bass responderer ikke. Treble vridd fra min til maks gir ingen effekt i det hele tatt. Mid og Bass har en ørfin effekt på lyden fra min til maks.

Når alle 3 potensiometrene er satt på Min forsvinner all lyd. Den første pot’en som vris fungerer da som volum.

Tone kontroll fungerer fint på Kanal 1, men responderer akkurat på samme måte som på Kanal 2, dvs at når alle 3 potensiometrene er satt på Min blir lyden borte.

Er det slik Treble-Mid-Bass fungerer på Express’en og Mesa generelt? (Det gjør det i hvert fall ikke på min Fender Hot Rod III). 

Leste noe i brukermanualen om at pot’ene påvirker hverandre, spesielt Treble.

Jeg mistenker at det er Treble potensiometeren som feiler, og at den slår ut Mid og Bass. Hva synes dere?

Noen som vet hvor man finne reservedeler og eventuelt elektrisk skjema?

 

Problem 2:

Forsterkeren lager ‘crackling’ lyd med en gang Standby er satt på ON, selv uten kabel eller gitar tilkoblet.

Jeg tenkte først på et problem med rør (som omtalt i Mesas brukermanual) men lydmønsteret fikk meg å tenke på dataoverføring. Altså ikke denne typen alle har vært bort i når mobilen får inn sms eller liknende. Se vedlagt filmsnutt.

Tenkte på dataoverføring fordi vi har LAN-nettverk over stikkontaktene. Prøvde da å slå av modemet og støyen ble faktisk kraftig redusert, men ikke helt. Noen periodiske lyd gjenstår som kan komme fra LAN-enhetene (dLan Devolo) som antakelig kommuniserer med hverandre periodisk, selv uten modem i nettverket.

Har i etterkant flyttet Express’en i andre rom/etasjer. Da ble ‘crackling’ støyen helt borte. Problemet dukker opp kun i et rom i huset, der modemet står!?. 

Har prøvd med Fender forsterkeren i samme ‘’problem’’-rom, resultat = ingen støy.

Burde ikke elektronikken (spesielt kondensatorene) filtrere bort støy fra strømnettet?

Andre der ute som har hatt samme problem? Tips/forslag?

/Jimmy

 

Mesa25crackling.mp4

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.