Web Analytics
Jump to content

Helix vx Axe FX II vs AXE8


Sorg

Recommended Posts

Har hatt Axe II i mange år og er godt fornøyd. Vurderte inntil nylig å kjøpe en AX8 til bruk live, men ser nå at Line 6 Helix får mye skryt. Jeg har skjønt at Helix er langt enklere å bruke, men det er ikke noe argument for meg, da jeg kjenner Axe FX godt og er vant til den. Så får meg handler dette mest om lydkvalitet. 

Til dere som har testet begge, hva synes dere om forskjellen i lydkvalitet på Axe og Helix?

Link to comment
Share on other sites

Jeg foretrakk Axe FX II, men nå testet jeg Helix så og si på dagen den ble sluppet så mye kan ha bedret seg siden da. Ble der igjen veldig positivt overrasket av Helix native når jeg testet det. 

Ville ha utelukket AX8 kontra Helix, bare fordi beukervennligheten er såpass mye bedre på Helixen. 

Når alt kommer til alt trorjeg det handler om du liker å kunne skru i evigheter med altfor mange gode valg eller om du klarer deg med litt mindre som også låter temmelig bra (sett bort fra cabs i Helix da. De syns jeg er temmelig kjipe).

Hva med Headrush da? 

Link to comment
Share on other sites

Siden du har Axe-FX II fra før av så skal vel overgangen til AX8 gå ganske greit? De kan vel så vidt jeg vet bruke samme presets? 

Helix har nok kommet ganske langt siden da den først ble sluppet. Gitaristen i The Shining/Gabrielle/Ina Wroldsen har begynt å bruke Helix en del. Mener han sa, forrige gang jeg snakket med ham, at det på jobber hvor det ikke er mulig å ta med seg de største riggene så funker det veldig, veldig bra! (Og Håkon har en relativt bra utstyrspark fra før og er ganske så gear-geek).Det krever jo selvfølgelig masse programmering og mulighetene til å ha ett überfleksibelt oppsett er jo ikke 100% tilstede om man ikke ønsker å drasse på en hel del eksterne pedaler i tillegg..., men man kjøper kanskje heller ikke en slik sak om man er en indie-nerd som ligger langflat på gulvet for å skru på pedalene sine mellom hver frase.

Jeg må innrømme at jeg i starten trodde at Line6 var for alvor blitt forbikjørt av Fractal, men Helix har vist seg å være potente saker. 

Lydkvaliteten tror jeg er like god hos begge. Har hørt A/B-tester (YouTube, vel å merke), og det er vel nær sagt umulig å høre særlig forskjell. I hvert fall ikke i en miks. 

Jeg syns effektene Fractal-boksene omtrent forsvarer prisen alene. Vanvittig utvalg.

Edited by Truckstop Chuckie
Link to comment
Share on other sites

En ulempe for meg ved å kjøpe AX8 er at jeg må kjøpe nytt trådløst system. har nå Line 6 Relay G90 i rack sammen med Axe FX II og er veldig godt fornøyd med det. For meg handler AX8 kun om å ha mindre å bære på. Men ulempen er altså at jeg trenger nytt trådløst. 

Hvilke løsninger har dere med AX8 når det kommer til trådløst system og har dere funnet noe som kan festes sammen med AX8, feks inne i en pedalkoffert, etc?

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Sorg said:

En ulempe for meg ved å kjøpe AX8 er at jeg må kjøpe nytt trådløst system. har nå Line 6 Relay G90 i rack sammen med Axe FX II og er veldig godt fornøyd med det. For meg handler AX8 kun om å ha mindre å bære på. Men ulempen er altså at jeg trenger nytt trådløst. 

Hvilke løsninger har dere med AX8 når det kommer til trådløst system og har dere funnet noe som kan festes sammen med AX8, feks inne i en pedalkoffert, etc?

Andertons har røverpris på G70 for tiden:

https://www.andertons.co.uk/line-6-relay-g70-guitar-wireless-system-with-pedal-style-receiver-991300702

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.