Web Analytics
Jump to content

Et lite POD XT-klipp...


aiwass
 Share

Recommended Posts

Jeg har prøvd en stund nå å få en solotone med litt 'kropp', men likevel også litt 'prossessert' 80-tallslyd, og nå begynner jeg å nærme meg. Om jeg spiller legato på stolpickup'en kan jeg til og med få en rimelig Holdsworth-aktig lyd.

Jeg improviserte og spilte inn hele greia på ca. 5 minutter, first take på alt bortsett fra vrengrytmegitaren (2 takes der), etter ikke å ha spilt gitar på ca. 3 uker. Forvent altså ikke kunst, poenget var kun å få tatt opp gitarlyden.

http://www.soundclick.us/fastkG/10/05/free...+podxttones.mp3

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 50
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Du spiller som vanlig meget bra, men lyden gjør ikke det helt store for meg. Den er altfor prossesert etter min mening, og er samtidig veldig "lukket". Jeg føler at hele greia er veldig digital.

Link to comment
Share on other sites

Takker for komplimentene.

Hva 'lukkethet' angår, så valgte jeg ikke å bruke noe reverb. Alt er 100% 'tørt'. Jeg prøvde også å få en litt prossessert tone (gammel Shawn Lane, etc.), så dette er vel litt min skyld...

Jeg har også en versjon med reverb (lagt til i etterkant i Cool Edit), og den kunne lurt meg til å tro at det var et ekte liveopptak. Likevel valgte jeg å beholde den 'tørre' versjonen, slik at mest mulig av den originale lyden kommer frem.

Link to comment
Share on other sites

Du spiller fett nok. Jeg syns sololyden drukner når kompgitaren kommer inn. Det er den som har all mellomtonen og kjøttet og blir dermed dominerende. Til å begynne med låter det derimot veldig bra.

Link to comment
Share on other sites

Dæven, sjekka mye av de greiene du hadde på den SoundClick-sida; utrolig mye fett der ass! En får vel bare gratulere med en nydlig skarp og stødig teknikk= ) Utrolig herlige licks/soloer også!

Men for å være mer on-topic, så var lyden helt herlig delikat; jeg digger den ass. Jeg er også en stor fan av Holdsworth og Lane, så det er vel mye derfor!

PS: Ekte menn bruker economy ja;)

Link to comment
Share on other sites

Takker for varme ord.

[Wayne's World] I'm not worthy! [/Wayne's World]

@Jingles: Ikke POD XT Live, nei, kun god gammel POD XT 1.01.

@nettrom: Tilfeldigvis bytter jeg til halspickup'en omtrent der du sier 'kjøttet' i tonen faller bort. Jeg spiller på en Strat, og skulle helst hatt en halspickup som satt et hår nærmere stolen (á la 24 bånds gitarer), da jeg synes det noen ganger kan bli litt vel mørkt. Kan dette ha noe med saken å gjøre? Ellers fikk ikke miksing akkurat høyeste prioritet, da dette var et greit lite 5 minutters prosjekt... :)

@Thorg: Seff... :P

Link to comment
Share on other sites

Economy picking vil si at man bruker sweeping der det er mulig.

Med andre ord, om du spiller en note med et oppoverslag, og så bytter til en streng ovenfor, så fortsetter du med samme oppoverslaget. Om du spiller en note med et nedoverslag, og bytter til en streng nedenfor, så fortsetter du med samme nedoverslag. Utenom disse tilfellene er det det samme som alternate picking.

Link to comment
Share on other sites

Economy picking vil si at man bruker sweeping der det er mulig.

Med andre ord, om du spiller en note med et oppoverslag, og så bytter til en streng ovenfor, så fortsetter du med samme oppoverslaget. Om du spiller en note med et nedoverslag, og bytter til en streng nedenfor, så fortsetter du med samme nedoverslag. Utenom disse tilfellene er det det samme som alternate picking.

ah, takker =)

pånytt, bra spillt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.