Web Analytics
Jump to content

Compressor... hvor/hvordan


Griffin
 Share

Recommended Posts

Hallais Ballais...

Les gjerne hele innlegget først... spørsmålene ligger sist....

Jeg sitter her med prosjektet mitt og funderer litt... og trenger noen å stange hode mot. Jeg har en Boss ES-5 switcher. Jeg har funnet ut at jeg kan ved Cnum funksjonen dra hele Mobius ut av sløyfa og kjøre pre/post oppsett slik at jeg kan velge selv om jeg kjører den før eller etter vræng... i tilfelle så ser plutselig oppsettet mitt slik ut:

1. Xotic Wah
2. Strymon Mobius Pre-drive
Loop 1. Thorpy FX Fuzz
Loop 2. Free the Tone MS-2V (for low gain gitar soloer)
Loop 3. PettyDrive Chime Side (for rytme)
Loop 4. PettyDrive Iron Side (For litt ekstra gain gitar soloer)
Loop 5.
3. Strymon Mobius Post-drive
4. Fight Time Delay

Det jeg åpenbart kan gjøre er å bruke en loop til en Compressor... hvilken spiller ingen rolle da en kan mikse og sjalte loop rekkefølge etter eget godtbefinnende med Boss ES5.
Slik jeg har forstått så er det også en grei bruk å sette Compressor etter no low-gain greier, så kan kanskje settes i samme loop som og etter Free the Tone MS-2V. Da vil jeg kunne bruke den ledige loopen til annet gøy som f.eks. en oktaver... 

Jeg har ingen fast plan eller formening om hvordan jeg vil bruke en Compressor... jeg synes det er litt kult til enkelte ting, men er noe upløyd mark for meg. 
Jeg spiller hovedsaklig Blues, BluesRock og god gammel rock... så basisbehovene er små, så dette er for ett litt mer kreativt brett, men kommer til å holde meg til "sjangerne".

Topic of discussion

1. Noen andre tanker på hvordan jeg kan få til noe tøft med å passere en compressor her ett sted?
2. Anbefalinger til compressor (lav pris og lite fotavtrykk gir plusspoeng)
3. Evt. hva annet kunne en ledig loop bli brukt til?

Link to comment
Share on other sites

Kompressoren er det første i rekka hos meg, men jeg bruker den mer for å jevne ut signalet enn som en faktisk effekt. Har en MXR Dyna Comp stående på minimal sensitivity og maksimal output, og den står alltid på. Jeg aner ikke om dette er "korrekt" måte å oppnå dette på, men i min signalkjede funker det i alle fall veldig bra. Det jevner også ut nivået mellom clean og distortion veldig bra

Edited by Naigewron
Link to comment
Share on other sites

Comp før vreng ødelegger dynamikk man får ved å rulle ned volum, syns også den ødelegger attacket og grøter til. Men den er kjekk for å utjevne volum og har satt den etter phaser, dist, chorus/flanger/mod-effekter. Da er volumet ved sweep opp og ned i frekvens/pitch og clean/dist jevnere. Bruker analogman bicomp, da har man både transient comp med minimal lydpåvirkning samt hard comp dersom man ønsker Gilmourish solo... 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By Jalle
   Trenger assistanse av noen med svart belte i gigrig G2. Kort fortalt har jeg en «Strymon sunset» i loop 1. Denne vil ikke kobles inn på alle presets. På bank 2 for eksempel, vil den kun «aktiveres» på presset 10. Alle andre presets reagere ikke når jeg trykker inn loop 1. Hjelp!?
  • By Gmal
   Halla folkens, og god jul i stua?.
   Etter at jeg begynte å gigge har jeg oppdaget behovet for å slå på/av flere pedaler i slengen. Altså har behovet for en looper/switcher meldt seg. Har kikket en del på youtube, og den som passer mitt behov best virker å være Joyo PXL Pro. Disse blir visstnok også solgt av Thomann under Harley Benton navnet. Har sett på både CM Octa Switch og div fra Moen, men nevnte sak fra Joyo passer både i henhold til specs, størrelse (viktig), og lommebok.
   Eneste jeg er skeptisk til, er byggekvaliteten på dem. Derfor: Er det noen som har noen erfaringer og dele? Evt andre greier jeg bør se på? Trenger minst 8 loops, mulighet til å mute, og så smal som mulig. Lengde bør ikke noe særlig over  60 cm. Pris? tja... Så lite som mulig, men gidder ikke bruke penger på noe som varer i 3 mnd?.
   Edit: Ooops! Glemte vel å skrive at jeg er avhengig av å kunne ha noen pedaler foran amp og noen i fx-loop.
  • By Affen
   Kjøpte denne Joyo looperen i fjor høst, allerede etter få mnd. begynte "store" og "edit" funksjonsknappene å tulle. Nå virker de ikke overhodet. Skrudde opp
   for å ta bilde, samt litt elektronikkrens. Finnes det noe jeg kan bytte disse i, gjerne litt mer stødige saker? Kanskje en miniswitch eller noe?


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.