CastorFiber

Feilmelding 403

Anbefalte innlegg

Er det flere enn meg som får denne når man forsøker å lime inn fra utklippstavlen? Skjult innhold - vennligst logg inn, det har virket før. Bilde er tydeligvis greit, men link til en annen tråd på forumet feiler, og det samme gjør det å lime inn en URL fra Youtube.
Tråden jeg har forsøkt å lime inn i, er humortråden.

Fikk lagt inn lenken uten embedding ved å bruke kodeeditormodus. Det skal jo ikke være slik.

Skjult innhold - vennligst logg inn

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jepp. Jeg får ikke til å poste alle disse flotte youtube-lenkene til videoer jeg hører på.

Endret av Foo
 • Hehe 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om du redigerer det innlegget i humortråden og trykker enter etter YTlenken - hva skjer da?

Jeg hadde faktisk samme problem selv, og da ble jeg utestengt fra nettstedet i 20 minutter. Det er en Mod security feil som trigges på serveren som Netbox ordnet opp i for meg. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Så når dere limer inn en youtube video så kommer det en 403 error?

Jeg har oppdatert noen plug-ins, slettet buffer på serveren og lagt inn noen patcher som var kommet. Ta å slett buffer før dere prøver igjen - noe forskjell?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Test på å legge inn bilde via Ctrl-v

Skjult innhold - vennligst logg inn/monthly_2017_10/image.png.4f3f855d8fc62081785c46d0a0c8a9e8.png" alt="image.png.4f3f855d8fc62081785c46d0a0c8a9e8.png" />

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
56 minutter siden, Microdomus skrev:

Prøvde igjen nå nettopp, det samme feilmeldingen popper opp...

Skjult innhold - vennligst logg inn

Jeg logget meg inn som deg og det fungerte for meg. Hvilken nettleser benytter du? Dings..?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skal beskrive i detalj hva jeg har gjort.

-Flere faner åpne, blant annet forumet og youtube. Finner videosnutt i YT. Merker hele, og Ctrl-C

-Bytter fane til forum, starter ny post, skriver tekst, og trykker Ctrl-V

-Forhåndsvisning av video dukker opp, alt i orden.

-Klikker på "Send inn svar". Da dukker feilen opp.

Dette gjelder lenker. Video fra Youtube, og en intern lenke fra forumet selv fra en ukuleletråd jeg har liggende her inne.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, Kjell Iver skrev:

Jeg logget meg inn som deg og det fungerte for meg. Hvilken nettleser benytter du? Dings..?

 

Bruker Safari på en iMac...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg hadde kikket etter problemet i "embed"- biten av funksjonaliteten. Jeg vet ikke om det gjelder andre, men for meg har forumet vært nede den siste halvtimen. Har ikke fått kontakt, prøvd flere ganger. Resten av nettet fungerer utmerket, bare GN er berørt.

Jeg forsøkte å poste link til "ukulele, hello kitty"- tråden min, fikk 403-feil, og så beskjed om at forumet ikke svarer. Logger meg på serveren min, riktignok på samme nett og router, og får samme svar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du opplevde nok bare å bli utestengt på grunn av for mange forsøk. Det samme skjedde med meg. For oss ser det ut til at forumet er nede. Kan se at det er oppe ved å gå inn via mobil f.eks.

Jeg kan nå gjenskape problemet selv, og håper å finne en løsning..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ehm- greit. Tror deg på ditt ord, men "mange forsøk" er da ikke så veldig mange. Fikk 403, klikket "tilbake", redigerte vekk lenken som ble embeddet, og forsøkte å lagre på nytt. Det var det hele. Da framsto forumet som nede. Det at det foregikk på akkurat samme måte forrige gang jeg opplevde dette, kan jeg ikke garantere.

Bidrar gjerne videre med testing hvis det skulle være behov.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du vil se at du heller ikke kommer inn på fjellforum.  Jeg ble utestengt iigjen nå så dette er via mobil .

Nå skrev netbox til meg at de hadde funnet feilen - mulig buffer må slettes

 • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Forrige gang jeg ble stengt ute, testet jeg fjellforum, og det fungerte. Det kan jo tenkes at tidsrommet var slik at "sperringen" var opphevet. Tenkte ikke på å logge hva som foregikk i like stor grad som på runde nummer to.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av CastorFiber
   Det hadde vært greit å eie en billig mikser. Trenger ikke mange kanaler, men jeg er glad i miksere med "slidepoter", fordi det er enkelt å se nivået. Trenger ikke mer enn åtte kanaler, og det holder strengt tatt med to preamp- kanaler. Er det flere, går det helt greit. Litt kling og klang er fint, men ikke veldig viktig. Vi snakker er om lavere prisklasse, type Behringer eller noe lignende. Dette er ikke noe jeg kommer til å tjene penger på å bruke, men det er litt upraktisk å skru ut 16- kanaleren fra racket. Derfor, virker den, har åtte kanaler, ikke for dyr, for fjong, så send meg en PM. Penger er fint, eller om du har lyst på noe annet, så er jeg åpen for bytteforslag. Jeg har mye rart.
  • Av CastorFiber
   Jeg har tenkt på dette ganske lenge. Ikke overraskende har andre hatt de samme tankene.
   Om noen år er det bare gamle gubber som holder på med gitarspilling. Les, og men gjerne noe. Engelsk.
   Skjult innhold - vennligst logg inn
  • Av CastorFiber
   Jeg har en ung dame i omgangskretsen. Hun liker Hello Kitty, og får veldig slapp input når det gjelder det å bli en utøvende musiker.
   Derfor har jeg tatt på meg det ansvaret "onkler" bør ha, og i flere år handlet og gitt bort ting som lager lyd til henne.
   - Hun fikk et "keyboard" fra Clas, som hadde tangenter, og en masse fine knapper som lagde en type dyrelyder når man trykket på dem. Foreldrene fortalte henne at det var "i stykker" da batteriene var oppbrukt.
   - Året etter fikk hun et munnspill, og det samme fikk bestemoren, slik at de kunne spille sammen. Da ble det fra foreldrehold opplyst om at hun "var for liten" til å spille på det.
   Det er ikke så greit å ha slike foreldre, men etter å ha overveid både trommesett og elgitar, valgte jeg en ukule. Den var billig, rosa, og med et sett med klistremerker fra OBS var julegaven i havn.
   Problemet er bare at ukulelen er uspillelig. Ordet "setup" mangler tydeligvis i det kinesiske språket, og i hvert fall når ukulelen kostet under to hundre norske kroner, inkludert frakt. Når forhistorien kan antyde at den ikke blir brukt, er det en passelig sum. Jeg håper at den havner på en knagg på veggen, i det minste.
   Nok prat, la oss se hvordan man kan forandre et leketøy til noe som i det minste er spillbart.
   Først litt om skalalengde. Strengehøyden på en ukulele er viktigere enn det man skulle tro. Siden skalaen er så kort, så blir det surt når man strammer strengen ved å klemme den ned til gripebrettet, Siden det er omtrent umulig å spille rent på en sopranukulele, og i hvert fall av denne typen, må man bare forsøke å forbedre så godt man kan. Båndene er ikke akkurat finjusterte, så derfor tar produsentene i så det knaker, og ganger med ti med hensyn til strengehøyden.
   Derfor er disse kinaskrotsakene egentlig en fornærmelse mot det fine instrumentet en skikkelig ukulele er, og kan knapt regnes som noe man kan lage musikk på.
   Teknikkene som beskrives her, egner seg ikke til "finjustering" på gode gitarer, men det er godt nok i denne forbindelsen. Skulle man dumme seg ut, er det jo ikke mange kronene som går tapt.
   Her er altså innkjøpet i all sin prakt.
   Skjult innhold - vennligst logg inn/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=http://media.gitarnorge.no/img/30015f5f27d22deb051b01ea5dd6f76f/20141220_DSC_1238.jpg&key=047463be325937170a14de087f62a6efa14ea899b89697d22c5845b42120308e">
   Kostmalt, matt lakk, men den har den rette rosafargen, og broen er forbausende rett plassert. Strengehøyden er rett og slett grusom, og det er ikke mulig å få til noe som minner om brukbar musikk på den. Så, til verket. Punkt en på programmet er å måle strengehøyden på slutten av gripebrettet, og så slipe vekk alt, minus rundt en millimeter eller så.

   Dette er en bit med finér, og så er det limt fast en bit med vanlig sandpapir med dobbeltsidig tape. Det er smart å ikke bruke et lim som er alt for sterkt, for da kan man bytte ut sandpapiret når det blir slitt. Det er litt viktig å bruke en trebit som ikke slår seg, så finerrester er fine saker. Merk opp, og slip til du får fjernet det du vil. Blir det veldig lite igjen, kan man bruke litt gaffattape til å lage en slags "holder", men det regner jeg med du skjønner hvordan man kan få til. Slip, stort sett i lengderetningen, og snu ofte til tusjen blir fjernet jevnt. Snu oftere enn det du tror du trenger.
   Da har vi fikset halve problemet. Det er å overdrive hvis man sier at nøtta er godt justert. I denne sammenhengen er det godt nok å gjøre som følgende- ta en linjal i stål, legg den mot nøtta og merk av med en tynn blyant. Linjalen er omtrent en mm tykk, og så kan man file ned til man fjerner halve streken. Jobben tar ikke lang tid, da plasten stort sett er omtrent like hard som en moden banan. Man kan klare seg med et billig nålefilsett fra Biltema. Bruk litt tid likevel, og sjekk ofte. Det lønner seg.

   Skyv linjalen helt bortil, og sett strek, og så kan du file. Bruk gjerne spissen på en spiss rundfil, hvis du har en som er liten nok, og husk at sporet til strengen gjerne kan skrå bittelitt bakover mot hodet. Jeg har ikke bilde av det ferdige resultatet etter filingen, men det synes knapt nok.

   Sluttresultatet ble altså slik.

   Dette er ikke akkurat noe kvalitetsinstrument, men slik jeg vurderer det, er det faktisk noe som er spillbart, den kan stemmes, spilles ganske rent på, selv om lyden ikke overdøver så mye.
   Totalt sett oppnådde jeg det jeg ville, å forandre et leketøy til et instrument, om enn veldig billig og ikke så veldig bra.
  • Av CastorFiber
   Synes dette var en fin videosnutt, vel verdt å se. For meg minnet den meg om hva musikk, og hvorfor det å beherske det å spille på et instrument er en god ting.
   Kjente meg ganske lite igjen i de visuelle tingene han snakket om, men likte veldig den biten om at vi opplever musikk forskjellig.
   Kan man spille et instrument, forandrer alt rundt det man opplever som musikk seg radikalt. Vi som bruker dette forumet, har kanskje derfor et annerledes forhold til musikk enn "normale" mennesker. Tror jeg stopper der.