Web Analytics
Jump to content

Wraparound og stemme ned gitaren


extol
 Share

Recommended Posts

Har vurdert en PRS singlecut med 25" skala og wraparound bro til hardrock og drop-C stemming. Dukket også opp en steintøff Huber Krautser på finn, som jeg vurderer. Liker veldig godt hva wrap gjør med attack og spillefølelse, men har plutselig begynt å tenke på hvordan det blir intonasjonsemssig. Bruker 11-56 på drop-c gitaren min nå med 25,5" skala, så det er mulig at jeg må opp på 11-58 for å få E strengen tight nok i 25" skala. Noen som har testet eller har synspunkter? Vet at det finnes intonerbare wraparound broer, men usikker på hvordan det blir å matche med Krautser sin compound 10-14 radius.

Link to comment
Share on other sites

PRS sine wraparound bridger er jo noe av det beste som finnes av de som ikke har justerbare sadler, og burde være mulig å justere i alle fall litt med de to små unbracoene som sitter på hver stud. Er også plenty av folk som spiller på PRS i drop tuninger, mener at de har wraparound hvertfall flere av de. Skulle alt være krise så er jo standard Gibson-skala 12", kan aldri tenke meg at det utgjør allverdens med forskjell kontra 14" :) 

Link to comment
Share on other sites

Alfi27 - 12 vs 14 tommer radius har ikke noe å si for intonasjonen, men 25 vs 27 eller 28 tommer «skala» (heter mensur på norsk, scale length på engelsk) har ganske mye å si for intonasjon og spenn/tension i strengen.

Link to comment
Share on other sites

Nei, og jeg sa ikke at det hadde det heller. Jeg refererte til at en 12" bridge vil sannsynligvis følge et gripebrett på 10-14" bra nok i forhold til action på hver individuelle streng, at det ikke blir et praktisk problem. :) Og såvidt jeg fikk med meg så hadde ikke trådstarter planer om å kjøpe en gitar med lenger skala, men å kompensere for lavere strengespenn med å kjøre tykkere strenger. Det finnes plenty av metalband i dag som kjører 24.75"-skala og C standard/drop Bb uten problemer, riktignok med sykt tykke strenger (tror gitaristen i Bring me the Horizon har 0.80 på det tykkeste)... 

 

Link to comment
Share on other sites

6 timer siden, OsamaFetLaden skrev:

Det nærmeste jeg vel kommer å ha spilt med wrap er dual locking them. Hva er det du mener wrap gjør med attack og spillefølelse?

Alltid vanskelig å beskrive sånt. Mer "snap" i anslaget bl.a. Synes ofte at gitarer med wrap har høyere og livligere akustisk tone også

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.