Web Analytics
Jump to content

Nytt slagverk i studio. Hvilket burde jeg velge?


Soundmannen
 Share

Recommended Posts

Hei! :)

 

Da har jeg endelig fått bygget meg et studiorom på garasjeloftet og fått leket meg en del med mic-plassering, stemming av slagverk osv. Men nå har jeg hatt ett par trommiser på besøk får å prøve å "temme" slagverket, men vi ble enige om at slagverket jeg har er ikke egnet til mitt bruk.

Jeg har i dag et Tama Superstar sett med 10x6,5," 12x8" og 16x14" tammer. Jeg ønsker rockelyd og det klart vi ikke å få til. Stemte jeg så mørkt så jeg ville ha det, ble det bare papp lyd. Har prøvd alt av skinn osv.

Så kommer alternativene til løsning:

 

1: Kjøpe nytt slagverk komplett. F.eks Tama Starclassic (10x10", 12x11", 14x14" og 20x16") eller Yamaha Maple Custom Absolute (10x9", 12x10", 16x12" og 22x16") Har en kollega som skal selge dette som jeg vurdere å kjøpe av.

2: Kjøpe nye tammer til det settet jeg allerede har. Skarpen og stortromma er jeg stort sett fornøyd med (kan sikkert skru til jeg blir helt fornøyd).

 

Noen tanker? 

Link to comment
Share on other sites

Wohoo, trommediskusjon! Nerd mode activate :) 

Superstar Hyperdrive er nok ikke supervillig til å stemmes ned nei, både pga dybden og diameteren.

Hvis du skal ha mørk rockelyd er det beste å kjøre større tammer, selvsagt. Det finnes merker og modeller som lar seg stemme lavere enn andre på tilsvarende diameter, men ingenting erstatter størrelsen på trommene. Siden du sier du allerede er fornøyd med skarp og basstromme kan du jo alltids se etter løse tammer, men det kan gjerne være vanskelig å finne et matchende tamsett uten basstromme, og kjøp av løse trommer fra forhandler blir fort veldig dyrt.

Så jeg ville sett etter en shell pack; altså et ferdig oppsett med basstromme og tammer, uten hardware og skarp. I høyere prisklasse er det ofte bare slike oppsett man får (fordi de som kjøper dyre sett som oftest kjøper skarp og hardware utenom), og det har også spredt seg nedover til mellomklasse-settene. Du sier ikke noe om potensiell prisklasse, men uansett ville jeg kjøpt brukt. Bruktmarkedet for trommer i Norge er latterlig dårlig, så det er stadig ekstremt gode deals å få, og prutepotensialet er ofte stort.

Basert på egne erfaringer så er Mapex Saturn et særs godt valg hvis man skal ha profftrommer til oppegående pris. De er utrolig lettstemte, og skjellkonstruksjonen gir dem en fin mørk klang. Låter også helt kanon oppmikket! Jeg er på mitt andre Saturn-sett :)

DW tillater ekstremt lav stemming (spesielt med VLT-, VLX- og X-skjellene deres), men de koster fort skjorta og personlig er jeg ikke spesielt fan av basstrommene deres. Ikke skarptrommene heller, men det har du jo allerede.

Pearl ville jeg (personlig) holdt meg unna. Fine sett å spille på, men de låter veldig fort som plastbøtter i studio. Selvsagt bare min mening, men jeg har ikke så mange andre sin å basere meg på :P 

Skinn: Coated 2-lags skinn er lettstemte og låter universalt bra, og gir ofte en mørkere klang enn clear-skinn. For meg er det ingenting som slår Evans-skinn. Remo blir fort slitt (spesielt coatingen deres) og kan være vanskelig å stemme, og Aquarian klarer jeg aldri å stemme like lavt.

 

Edit: Det ligger et Saturn-sett ute nå, og med fire tammer har du flere muligheter for oppsett. 12-14-16 for skikkelig rock, 10-12-14 eller 10-12-16 for mer poppete og punchy opplegg. Jeg tviler ekstremt sterkt på at han får 15.000 for det settet; jeg fikk endelig solgt mitt 12-16-18-24 Saturn for 9500 for et halvt år siden.

https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=104648681

Edited by Naigewron
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Som Naigewron sier, om du er tålmodig så dukker det opp billige tammer innimellom. Virkelig kjøpers marked for tiden. 

Må si jeg er en sucker for Gretsch selv, og lå et Gretsch Renown ute for litt siden til en ok pris, men ser at det er forsvunnet allerede. 

Kan du si litt om hvilke skinn du har prøvd? 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

20 minutter siden, nikotro skrev:

Jeg har et sort Yamaha Recording Custom med 4 tammer som er litt i overkant av det jeg trenger, og som jeg tror kan passe til formålet. Si fra om det er interessant. 

Link til et nytt:

https://www.4sound.no/trommer/trommesett/yamaha-recording-custom-solid-black-shellpack

 

Er sikkert et bra sett, men ønsker å prøve en del dypere trommer enn det jeg har :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 timer siden, MartheyG skrev:

Phonic er et sett som kan dukke opp til latterlig billige priser, men har ikke sett noen ute på veldig lang tid. 

Det er evt lenge siden. Har hatt autosøk på Finn på Phonic i 4 år før dette dukket opp for et års tid siden. Tror de aller fleste er klar over hva Phonic er etterhvert ;)

Link to comment
Share on other sites

Hei folkens! :)

 

Fikk lånt tammer hos en kompis for A/B testing. Tammene han har var Tama Starclassic 10x10, 12x11 og 14x14.

Det var en HELT annen lyd. Alt falt på plass. Så det er ingen tvil om at jeg må skifte settet jeg har for å få den rocke lyden jeg vil ha :)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.