Web Analytics
Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei alle sammen :)

 

For en tid tilbake så laget jeg en VST prototype for å gjøre om gitaren til en square wave synth. Den veldig enkle varianten (som alle jeg har funnet bruker) er å sjekke "zero crossing", altså når sinusen krysser nullpunktet og bytter fra positiv til negativ. På disse punktene så slammer den signalet videre til laveste eller høyeste spenning.

Slik som dette:

Zero-Crossing-Detector-Using-741IC-Wavef

Det jeg ikke likte var at all dynamikk blir borte, og støy blir like høyt som signal med en naiv implementasjon. Så, jeg laget en VST som fulgte 'envelope'/volum til signalet og brukte denne verdien for utverdi på square wave. Jeg synes det låt kult! Så da startet prosjektet.

 

Først ble det en del simulering i LTSpice. Til slutt fant jeg frem til noe som så lovende ut:

simoutput.png

Deretter var det bare å sette i gang med skjema- og kretskortdesign. Til slutt var feil borte og jeg var klar til å bestille!

dynasquare_pcb.PNG

På bildet så ser man en blå 'rat nest' som indikerer at en pin ikke er koblet. Dette fant jeg ut etterpå fordi jeg brukte en annen EDA som ikke syncet mellom skjema og kretskort automatisk (som jeg var vant til) sååå.. Sånn kan det gå!

Fordi det er gøy, la jeg inn 3d modeller av komponentene og det så slik ut:

dynasquare_3d.PNG

Søt liten sak, sant?

dynasquare.PNG

Neste oppdatering blir etter jeg har bokset den opp og har noen lydklipp å vise frem. Den er testet, og etter noen bodge wires (de grå kablene som skamfult viser feilene jeg hadde gjort) så fungerer den!

 

Endret av AlphaBeta
bildeflytting, og notis om ratsnest
 • Liker 2
 • Takker 3

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Knalltøft! :)
Mvh elektroingeniør som ikke har praktisert kretskortdesign- og produksjon på alt for mange år.

 • Takker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Idé: Vurdert mulighet for å justere bias på signalet? Da får du mulighet til å justere pulse width, pluss du får en gating-effekt.

Se f.eks hvordan en Fuzz Face klipper, signalet er ganske asymmetrisk.

fuzz-face-output-signal.thumb.png.70a007bf1ffea0bb45999ecaa06d16fa.png

 • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker faktisk ikke bias så med mitt design blir det vanskelig å få inn PWM :( kanskje i neste versjon! 

Jeg har en half wave rectifier på input. Signalet går så til en envelop follower, og til en comparator. Env follower setter maks spenning på utgangen av comparator :)

Poster skjema om noen er interessert.

 • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg er absolutt interessert i å se.

Et av prosjektene jeg har på benken nå er en klone av Bit Commander fra Earthquaker, den bruker en LM386D og en binary counter/divider (4042BE) for å generere square wave og suboscillator, samt en transformator for oktav opp. Interessant design.

 • Liker 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk! Jeg er ikke noen elektroingeniør, men skjønner hva som foregår. Slenger noen LM393 på ønskelista, så skal jeg teste på brødbrettet. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

IMG_5775.thumb.jpg.113d8a7e10ca4613e2bba49670d7f6ce.jpg

Låter kult! 

Sliter litt med å få nok signal igjennom med mindre jeg setter en boost i front. Mulig jeg har koblet feil, eller at det er for mye kabelsalat. BAT54 er kun SMT, så jeg byttet de med et par D9E. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hey! Moro :D

Det er den første dioden som gjør det. Prøver meg litt frem men tror kanskje jeg må sette opp en sånn 'precision rectifier' der. Glemte å si det da jeg postet om den. Jeg hadde også en boost foran :)

300px-Op-Amp_Precision_Rectifier_(Improv

Burde gjøre susen. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Aha, skjønner. Tenker du på den første dioden i kretsen, eller D1?

Jeg testet også uten envelope followeren (nappet ut jumper fra R9 til LM393), det låt skittent og fint. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av juzzizhow
   Denne startet livet sitt som en 6m18Vib combo fra Weber.
   Etter mye lodding, modding og skruing har den nå sikringer på begge B+ "fasene", EZ81 likeretter, PPIMV, Kanalswitch i stedet for to/4 inngagner e.t.c .... Bærer noe preg/spor av skruing/mekking !
   Trafoene er fra Tubeampdoctor. 
   Celestion Greenback høyttaler ... 

   Selges for 2000,- ! Prized to go, hentes i Asker.

    

  • Av Kristoffer Hjelmaas Sivertsen
   Vurderer sterkt å bestille deler fra MJT for å bygge meg ein tele! Har vært i kontakt med dem og venter på prisanslag. Har noen bygget gitarer fra dem før? i så fall, hvilke erfaringer har dere? Vurdere å bestille både nakke og kropp derifra. Kroppen blir da en relica seafoam(eller surf, har ikke helt bestemt meg) green tele, også har jeg syykt lyst på roasted flame maple nakke! Noen tanker? Ting man må tenke på? Pickuper og div. får jeg tak i fra andre plasser! gjerne kom med forslag om pickuper også? Skal lese meg mer opp på det...
  • Av Kerplunk
   Jeg har ikke så mye erfaring, men slo til på en Epiphone Valve Junior combo mer eller mindre utelukkende for å modde den. Planen er å først flytte forsterkeren over i et nytt kabinett med en 10" Jensen P10R og bytte rør og  strømforsyninga. Senere hadde jeg tenkt å bytte EL84-røret ut med et 6973 og gjøre litt andre forandringer for å se om jeg klarer å få den til å låte litt som en Supro 24 eller noe der i gata. Målet er ikke å prøve å lage en klone - da hadde jeg heller bygd nettopp det. Jeg vil ha en ny hobby og synes det høres veldig spennende ut å ha en amp som ingen andre har eller kan få!

   Er det mange andre her som bygger eller modder amper? Hadde vært sabla kjekt å ha et norsk forum hvor man kan få tips og hjelp underveis!
  • Av Jisolbak
   Hei, bestemte meg for å lage en mosrite ventures/univox hi flier inspirert fuzzgitar i 25.5" skala. Har aldri gjort det før så dette blir spennende.
   Har vært å hentet et gammelt kjøkken furubord (med rester av saus) som ble gitt bort på finn.no og limte det sammen med plywood.
   Det blir mastery tremolo og bridge, planlegger å bruke jazzmaster pickups men har ikke helt bestemt meg for hvilke, står mellom 65 avri, seymour duncan antiquity 1, heller mest mot avri hvis det ikke det dukker opp noe spennende brukt et eller annet sted  Halsen blir mest sannsynelig en squire strat som en kamerat har liggende. 
   Har akkurat sagd ut kroppen for hånd, da jeg var redd for at plywooden skulle flise opp, neste blir å skaffe en fres.
    
    


  • Av Affen
   Er kropper og halser fra GFS kurante saker? Noen her inne som har erfaringer med dem?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.