Web Analytics
Jump to content

For bred halslomme, såvidt


Recommended Posts

Replacement halsen til Jim Root-telen har dukket opp i posten nå. Har ikke helt tid til å sette det sammen enda, men var jo nysgjerrig på hvor god fit det var, og til min store fortvilelse så oppdaget jeg at denne halsen ikke satt på langt nær like tight i halslomma som den forrige, og den har heller ikke forboret hull som kan brukes for å få det rett.

Spørsmålet mitt er da hva som er den enkleste/beste metoden for å være sikker på at halsen blir satt rett på gitaren? Det er såpass lite slark at jeg tviler på at jeg vil merke stort på om den kommer litt for langt mot høyre eller venstre, men det er nok til at den har mulighet for å havne på skrå om jeg driter meg ut.

Tips mottas med takk :)

Link to comment
Share on other sites

Tja. Man bør gjøre dette uansett, spør du meg. Fest halsen med en tvinge, sett på strenger på 1. og 6. streng. (Gjerrig som jeg er, pleier jeg å ta vare på "de lengste" strengene når jeg skifter strenger på gitarer til slikt bruk som dette).

Justér halsen, og merk opp med egnet redskap, og bor hull med trebor med senterspiss. Dette er jo ikke noen fasit, men jeg liker å legge på en mm eller to på diskantsiden. Det er jo der de fleste "fretter ut" når man bøyer strengen mens man lager rare grimaser og spiller solo. :)

Det er ofte vanskelig å få festet tvingen slik at man har tilgang til alle fire hull med en gang. Det er ikke viktig, man kan bore opp tre hull først, skru fast, merke opp hull fire, og ta det til slutt.

Håper det var forståelig. Dette er ikke noen fasit, men en framgangsmåte en amatørgitarfikler har funnet ut at det fungerer greit.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1/8" (3,17 mm) er vel Fender standard hull diameter. Har du bare f.eks 3 mm kan du smøre litt stearin på skruene, så blir det lettere å skru de.

Obs: vær nøye med å måle før du borer, lett å bore for langt..

image.png.9784daecd3949e15ec6f3bccd4835281.png

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mål med skyvelære på skruene du skal bruke, uten å ta med dimensjon på gjenger, sånn omtrent midt på skruen.  Har du ikke skruer, har Clas skruer som er bra nok, og som ikke koster skjorta. Bor med riktig dimensjon på boret, rasp en stump fra et stearinlys på gjengene slik at du får litt smøring og skru inn. Har aldri opplevd at det har sprukket. Stearinen "smører" litt, og gjør at du får "skjært ut gjenger" i treverket. Merk at skruene kan da "entres" på linje med mutter og bolt når du skal skru halsen fast. Vri skruene litt til venstre før du skrur, så vil du merke at de treffer "gjengene" du har laget.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.