Web Analytics
Jump to content

For bred halslomme, såvidt


Recommended Posts

Replacement halsen til Jim Root-telen har dukket opp i posten nå. Har ikke helt tid til å sette det sammen enda, men var jo nysgjerrig på hvor god fit det var, og til min store fortvilelse så oppdaget jeg at denne halsen ikke satt på langt nær like tight i halslomma som den forrige, og den har heller ikke forboret hull som kan brukes for å få det rett.

Spørsmålet mitt er da hva som er den enkleste/beste metoden for å være sikker på at halsen blir satt rett på gitaren? Det er såpass lite slark at jeg tviler på at jeg vil merke stort på om den kommer litt for langt mot høyre eller venstre, men det er nok til at den har mulighet for å havne på skrå om jeg driter meg ut.

Tips mottas med takk :)

Link to comment
Share on other sites

Tja. Man bør gjøre dette uansett, spør du meg. Fest halsen med en tvinge, sett på strenger på 1. og 6. streng. (Gjerrig som jeg er, pleier jeg å ta vare på "de lengste" strengene når jeg skifter strenger på gitarer til slikt bruk som dette).

Justér halsen, og merk opp med egnet redskap, og bor hull med trebor med senterspiss. Dette er jo ikke noen fasit, men jeg liker å legge på en mm eller to på diskantsiden. Det er jo der de fleste "fretter ut" når man bøyer strengen mens man lager rare grimaser og spiller solo. :)

Det er ofte vanskelig å få festet tvingen slik at man har tilgang til alle fire hull med en gang. Det er ikke viktig, man kan bore opp tre hull først, skru fast, merke opp hull fire, og ta det til slutt.

Håper det var forståelig. Dette er ikke noen fasit, men en framgangsmåte en amatørgitarfikler har funnet ut at det fungerer greit.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1/8" (3,17 mm) er vel Fender standard hull diameter. Har du bare f.eks 3 mm kan du smøre litt stearin på skruene, så blir det lettere å skru de.

Obs: vær nøye med å måle før du borer, lett å bore for langt..

image.png.9784daecd3949e15ec6f3bccd4835281.png

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mål med skyvelære på skruene du skal bruke, uten å ta med dimensjon på gjenger, sånn omtrent midt på skruen.  Har du ikke skruer, har Clas skruer som er bra nok, og som ikke koster skjorta. Bor med riktig dimensjon på boret, rasp en stump fra et stearinlys på gjengene slik at du får litt smøring og skru inn. Har aldri opplevd at det har sprukket. Stearinen "smører" litt, og gjør at du får "skjært ut gjenger" i treverket. Merk at skruene kan da "entres" på linje med mutter og bolt når du skal skru halsen fast. Vri skruene litt til venstre før du skrur, så vil du merke at de treffer "gjengene" du har laget.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.