Web Analytics
Jump to content

MesaBoogie .50 Caliber +


GitarMorten

Recommended Posts

Har problemer med en forsterkertopp MesaBoogie .50 Caliber+:

Den ble plutselig stille under øving, uten noen problemer i forkant. Alle lys virket, også lys i alle rør. Etter at den har stått en lang stund er det lyd i den når den slås på, men etter noen minutter lukter det svidd. Lyden ble også noe svakere. Det ene sluttrøret gløder da hissig, og er veldig varmt. Slår den av og lar den stå litt, og kobler om utgangen (den sto først på 8 ohm utgangen på ampen og i 16 ohm på marshallkabinett, koblet om til 4 ohm på amp og 4 ohm på kabinettet). Da ble det andre sluttrøret knallrødt og varmt, og lyden var svak.

Er det noen som har forslag til diagnose?

Link to comment
Share on other sites

Eg har hatt ett par slike på benken, det kan være forskjellige komponnenter som er dårlige. Utgangsrør, motstander og kondensatorer i området på sluttforsterkeren er det eg ville sjekka først dersom eg fekk den inn (eg ville sjekka spenninger først selvfølgelig for å kunne peike ut hvor problem(ene) ligger, samt visuell inspeksjon for svidde områder). Dersom det er noen av komponnentene som er dårlige og ikkje rørene så kan du fort ødelegge nye rør også hvis du prøve rmed det, så eg vil anbefale at du leverer den inn til noen som har peiling (med mindre du har peiling på slikt sjølv :) Hvis ikkje - husk på at det kan være spenninger på oppmot 500V inni ampen, selv uten stikkontakten inni)

Edited by McJostein
Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Forsterkeren ble til slutt levert inn til noen med peiling, og problemene skyldes mest sannsynlig en dårlig jobb da strømforsyning ble reparert (mulig kaldlodding). I tillegg reparert jordforbindelse til 2 motstander og 2 rørsokler loddet på nytt. Kontrollert rørene og byttet de dårlige. Nå spiller den som den skal!

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.