Web Analytics
Jump to content

Skrutrekkere og magnetisme. Har det noe innvirkning på pickuper?


Recommended Posts

Har latt meg inspirere av diverse tråder her, og har nå fått tak et sett med pickuper jeg vil bytte ut på min Lawsuit tele fra sent 60-tall. Lodda en del da jeg jobbet på et bandrom på et ungdomshus for mange tiår siden, men siden da har jeg overlatt oppsett av gitarene mine til fagfolk. Etter en tur på Claes i dag har jeg alt som trengs for å få gjort loddejobben. Men jeg ville også kjøpe litt heftige skrutrekkere, og trodde (med hjelp fra en ansatt) at jeg kjøpte noen uten magnetisk tupp/bit. Det burde jeg jo ha sjekket i butikken, for da jeg kom hjem ble det klart at de var nokså ladet. Jeg har en avmagnetiserer som jeg kan bruke på skrutrekkerene, men jeg risikerer jo å "lade" de igjen i nærheten av magneter.

det generelle spørsmålet da er om man skal holde slike skrutrekkere (meg magnetisk tupp) unna pickuper?

Kan det skade pickupen, og finnes det noen regel/norm for slikt arbeid på elektronikk på gitar som fraråder bruken av verktøy med magneter i seg?

Jeg har egne skrutrekkere jeg bruker for småjusteringer av høyden på pickup ellers, men kjøpte dette settet i dag for å få litt bedre grep etc...

Link to comment
Share on other sites

Vel mitt felt dette. Alnico magneter er sårbar for endringer. Kommer det en neodym nærmere enn cm så begynner ting å skje, men nå er neodymnium er veldig sterke magneter. Dytter du to alnico inntil hverandre kan du også forvente at det skjer noe. Skrujern havner nok i siste kategori, ikke dytt selve magnetbiten inn i alnicoen på en singlecoil. Humbuckere har liten buffer da det er jern man ser på topp av pickup (ikke magneter) som står mellom strengene og selve magneten, så disse er litt mer robist mot slik påvirkning.

Edited by SteikBacon
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.