Web Analytics
Jump to content

Skrutrekkere og magnetisme. Har det noe innvirkning på pickuper?


Recommended Posts

Har latt meg inspirere av diverse tråder her, og har nå fått tak et sett med pickuper jeg vil bytte ut på min Lawsuit tele fra sent 60-tall. Lodda en del da jeg jobbet på et bandrom på et ungdomshus for mange tiår siden, men siden da har jeg overlatt oppsett av gitarene mine til fagfolk. Etter en tur på Claes i dag har jeg alt som trengs for å få gjort loddejobben. Men jeg ville også kjøpe litt heftige skrutrekkere, og trodde (med hjelp fra en ansatt) at jeg kjøpte noen uten magnetisk tupp/bit. Det burde jeg jo ha sjekket i butikken, for da jeg kom hjem ble det klart at de var nokså ladet. Jeg har en avmagnetiserer som jeg kan bruke på skrutrekkerene, men jeg risikerer jo å "lade" de igjen i nærheten av magneter.

det generelle spørsmålet da er om man skal holde slike skrutrekkere (meg magnetisk tupp) unna pickuper?

Kan det skade pickupen, og finnes det noen regel/norm for slikt arbeid på elektronikk på gitar som fraråder bruken av verktøy med magneter i seg?

Jeg har egne skrutrekkere jeg bruker for småjusteringer av høyden på pickup ellers, men kjøpte dette settet i dag for å få litt bedre grep etc...

Link to comment
Share on other sites

Vel mitt felt dette. Alnico magneter er sårbar for endringer. Kommer det en neodym nærmere enn cm så begynner ting å skje, men nå er neodymnium er veldig sterke magneter. Dytter du to alnico inntil hverandre kan du også forvente at det skjer noe. Skrujern havner nok i siste kategori, ikke dytt selve magnetbiten inn i alnicoen på en singlecoil. Humbuckere har liten buffer da det er jern man ser på topp av pickup (ikke magneter) som står mellom strengene og selve magneten, så disse er litt mer robist mot slik påvirkning.

Edited by SteikBacon
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.