Web Analytics
Jump to content

ny gitar - noen spørsmål.


arneK

Recommended Posts

Jeg får sannsynligvis en Squier classic vibe telecaster i eie i morgen, hvis DHL holder det de lover... I den forbindelse lurer jeg å hva som bør påregnes  av setup ,justeringer og  lignende for å få den best mulig spillbar, om det er vanlig å måtte bytte nye strenger, eventuelt båndklirr og slike ting? Det blir faktisk min første fabrikknye gitar siden jeg kjøpte kassegitaren min engang på tidlig 90tall. Jeg  Bestilte på den på nett fordi den lokale gitarbutikken her ikke fører Fender eller Squier, 

Link to comment
Share on other sites

Først og fremst kan det jo hende du liker den slik den er når den kommer :) ellers så er det jo å sjekke at halsen har korrekt bøy mtp Trusrod, at sadlene har ca riktig høyde og at gitaren er inntonert. Står mye bra om setup av gitarer her på forumet og det ligger veldig mange "how to" videoer på Youtube om du er usikker på hvordan man skal gå frem. Bare vær obs på at hvis du bytter til en annen strengetykkelse på den, så må du justere broen, da den vil flytte seg avhengig om du tar på tykkere strenger eller tynnere strenger. 

Link to comment
Share on other sites

På forhånd grattis!

Da er det bare å la hysteriet begynne :)
Er du heldig, så er du happy med den, som den er.
Alternativt, kan du la nevrosene slippe fri og:
Justere strengehøyde som du måtte foretrekke, trussrodjustering, bytte ut plastikksadelen med en i Tusq (og file til passe høyde/dybde, matte ned halsen litt bak, pusse/polere skarpe bånd, sette opp tremoloen f, eks, etter "Carl Verheyen metoden", olje rosewood på halsen, bytte strenger....... Alt finnes på Youtube. Lykke til med mange timers moro :)

Jeg ville minimum sett på trussrod og strengehøyde.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.