Web Analytics
Jump to content

Silver Jubilee vs JCM800


Alfi27
 Share

Recommended Posts

Hallais! Alltid kjekt å teste ut ørene til godtfolket her, og tror flere av dere vil finne denne sammenligningen særdeles interessant. For å ha det på det rene, så påstår jeg ikke at jeg hadde klart å gjette riktig hvis jeg ikke hadde laget klippet :P 

Litt praktisk info, jeg veksler annenhver mellom ampene, altså; 1 og 3 er x, 2 og 4 er y. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

9 minutter siden, Griffin skrev:

Izi pizi...

Silver Jubilee = X
JCM800 = Y

Kan også legge til at du brukte Maybach'en som du har satt opp med ett sett .10 strenger... 
Tror D'Addario, men der er jeg altå usikker. Uansett om du vasker strengene litt oftere hørte jeg...

Sånn... 1f60e.png

Haha, det var nesten nifst! Alt stemte utenom at det var Ernie Ball! Da kan du jo svare på et annet spørsmål, hvilken låt best? ;) 

Link to comment
Share on other sites

6 timer siden, Griffin skrev:

Jeg er nok biased og vil påstå Silver Jub låt best...

Hadde du vaska strengene litt oftere så hadde det nok kommet fram at det var han Ernie... eller kanskje ikke 1f609.png

 

 

Strengene ble bytta to dager i forkant, så den må du nok lenger ut på landet med ;):P

Er veldig usikker selv hvilken jeg foretrekker, de har begge kvaliteter i lyden som jeg digger men jeg skifter mening opptil flere ganger til dagen hvilken jeg liker best. Det må også nevnes at det er mye større forskjell enn det framkommer i klippet når du faktisk spiller på de, men det sier seg kanskje selv :)

Begge er cranka inn i Torpedo Live med en IR av et Zilla Fatboy m/ V30 (helt sykt bra IR forøvrig, sjekk ut 3 Sigma Audio!), så 800en hadde jo blåst Jubilee til havs og drukna den hvis de hadde vært kobla til kabinett (det er 2525H og 2203KK det er snakk om). De hadde begge volum på ca 6-7, Jubilee hadde gain på 2 og 800 på 5. 

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, space skrev:

Bare en løsning da. Stereorigg :)

Hadde faktisk vært en meget bra løsning det, de utfyller hverandre ganske bra frekvensmessig! JCM800 er veldig in your face og bright, mens Jub er mørkere og smoothere. Når jeg blir rockestjerne blir det 2555 og 2203 i stereo ?

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By Alfi27
   Good day, gentlemen! 
   Som noen av dere sikkert fikk med dere, ble my one and only amp knust av posten (skal selvfølgelig få den fikset), og da det dukket opp en brukt SL67 på en engelsk nettbutikk klarte jeg ikke motstå. Den har vært drømmeamp siden jeg først så demoene til en viss mr Thorn av SL68 og 67, og siden jeg solgte Kemper har jeg hatt lyst å kjøre i totalt motsatt retning: enkanals rett fram rockeamp som kan gi meg alle lydene jeg trenger fra gitaren og et par pedaler. 
   Den er spesifikasjonsmessig veldig lik de gamle Plexiene, og jeg er rimelig sikker på at den er basert på en 68 Plexi. Det eneste som ikke er "vintage korrekt" er (en ganske praktisk) mastervolum på baksiden, som jeg syns fungerer meget bra. Akkurat nå har jeg bare et 1x12" kabinett og teste med, med en stakkars Creamback som jeg ikke tror tåler full spiker fra ampen. Låter i alle fall ikke så fint med master over 8. 
   Fikk ampen på mandag, og førsteinntrykket var egentlig ikke så veldig bra; stilte den inn slik som Pete gjorde i demoen, og bassen var skikkelig flubby og utight. Fant ut ganske kjapt at bass må skrus kraftig ned, i alle fall på dette kabinettet. Det er ported og laget for å låte større enn det egentlig er, så bassresponsen er ganske "hyped". Med volume (gain) på kl 12 låter den spot on AC/DC, rett og slett en skikkelig rå rock n' roll-lyd! Den holder seg også veldig tight opp til ca kl 1 på gainknoben, og den blir litt saggy (men ikke mye) opp til maks gain. Var litt skeptisk til det først, men det er noe eget med å kjøre gain på maks og få litt sag på solospill! Føles og låter annerledes enn noen annen amp jeg har prøvd, og den har MYE gain! Hadde en Marshall 1959 fra 1982 med PPIMV og one wire mod for noen måneder siden, og i stock modus hadde den like mye gain på maks som SL67 har på kanskje 4-5. Jeg tenkte før jeg fikk den at det hadde vært kult med one wire mod på denne, men det er ikke vits i. John må ha vært og triksa litt under panseret, for det skal ikke være mulig å få så mye gain fra to gainsteg.  
   Den har ikke FX-loop, som sikkert vil skremme vekk noen. Kan helt sikkert bestilles med FX-loop fra Suhr, men det blir garantert grisedyrt. For min del gjør det overhodet ingenting, jeg har hatt flere amper med fx loop og aldri tatt meg bryet med å kjøre to ekstra kabler... Selv når jeg har kjørt digitalt har jeg ikke giddet og stille inn delay for lead toner osv, det eneste er at jeg syns det er fint med reverb på clean og da funker det faktisk å kjøre reverb i front og cleane opp på gitaren! Vurderer også å skaffe en Dunlop Echoplex bare for å teste ut, som Pete også har demonstrert at funker nydelig i front. 
   Legger ved bilde og et kort lydklipp, for å gi en idé åssen den låter! 

    
    
  • By bratta93
   Kristiansand basert rockeband i oppstartsfasen søker vokalist.

   Vi er alle i 20åra og har en god del erfaring fra tidligere band.
   Synger du? Send meg en PM  Alder er ikke så farlig så lenge du er dedikert og ønsker å investere tid i prosjektet.

   Vi er seriøse, produktive, øver mer enn de fleste, og liker band som Led Zeppelin, Van Halen, Mr.Big, Whitesnake osv.
    
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.