Web Analytics
Jump to content

Friedman Runt - og bestilling utenlands


Kossoff

Recommended Posts

Hehe, har hatt en slik ja. Bestilte fra Guitarguitar.co.uk da de var de eneste som hadde Runt 50 inne, sikkert ikke de som er billigst. 

Ampen er definitivt en av de feteste jeg har hatt, og sinnsykt allsidig! Litt mer Marshall enn andre Friedman-amper, men fortsatt plenty av Friedman-DNA. Uten boost (som egentlig er en "subtraksjonsswitch") låter den litt mørkere, ikke så mye høyere mids som en typisk modda Marshall men likevel ikke så mye mindre gain; det er egentlig mer en voicing-switch enn noe annet. Noe av det kuleste er hvordan den responderer på ulike gitarer, jeg brukte den jo med et ganske heavy metal band og med en EMG 81x og gain på kl 2-3 ga den en dritbra metallyd uten en eneste pedal, mens med gain lavere og uten boost og PAF pickups får man AC/DC all night long!

Vrengkanalen visste jeg jo at var knall, men cleankanalen visste jeg mindre om. Desto større ble sjokket da den produserte en av de klareste, reneste og mest sparkling cleanlydene jeg noen gang hadde hørt, som lett danket ut flere Fendere jeg har prøvd. Sammen med BE OD låt det faktisk like bra som vrengkanalen, men annerledes selvfølgelig. Med hvilken som helst knall distpedal kan du lett gjøre den om til og ha to vrengkanaler. 

DI out brukte jeg en del live, og det låt rett og slett helt sinnsykt bra fra PA-anlegget! Prøvde å recorde litt med DI out og det syns jeg ikke var like stor suksess, men til livebruk er det helt genialt å bare plugge i en XLR-kabel og få knallyd, i stedet for å la skjebnen ligge i hendene til de mange sløve lydmennene der ute. 

Bare å spørre hvis det var noe mer ?

Link to comment
Share on other sites

49 minutter siden, Truckstop Chuckie skrev:

Si det. Jeg som selger, og det er @Alfi27sin gamle. :) Skal få noen til å se på den snart, så får vi se om det er noe poeng å fikse den.

Har du prøvd hos Ernst Nærø? Han kan sikkert gi deg en oversikt over hva som kan gjøres og hva det vil koste å få den på beina igjen.

Link to comment
Share on other sites

13 minutter siden, Truckstop Chuckie skrev:

Har ikke kontaktet noen enda, @nikotro, men Nærø er blant de som står på lista. Vet at han kikker på det meste av amper der ute, mens andre heller vil konsentrere seg om PTP-baserte amper (Runt-serien er jo kretskort hele veien).

Ja, han bygde om min PRRI 65 til ptp (som du vet) og ser for tiden på en solidstate amp med defekt sluttrinn for meg. Han tok et kjapt søk mens jeg ventet, og det virker som om han har god oversikt.

Jeg vet ikke hvordan han ligger an i pris i forhold til andre, men tror at han ikke tar alt for mye.

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, Kossoff skrev:

Tusen takk for veldig utfyllende svar @Alfi27! Har en gigantisk gig nå hvor jeg trenger alle muligheter som finnes i KPA'en, men tror kanskje jeg beveger meg tilbake til amp etter det. Litt på pedalkjøret igjen òg, så da er amp knall. 

Er det Runt 20 eller 50 du vurderer? 20-watteren er jo genial, der du faktisk kan bruke den som en Kemper (rett i PA/lydkort uten kabinett koblet til). Hadde en Pink Taco som spilte forbaska høyt, regner med at det er samme powerampen som i Runt 20, så med mindre du trenger krystallklar clean på Wembley eller er veldig stor fan av EL34 (noe jeg selv egentlig er) så vil jeg påstå at den er et bedre valg. 

Ellers har du jo Marshall 2525H som jeg selv har nå som faktisk har noen likhetstrekk, dog ikke i nærheten av like bra clean og vrengkanalen er heller ikke fullt så allsidig. Den låter på en måte litt som en "Marshall moddet av Jim Marshall" hvis du ikke kjenner til Jubilee fra før. I det siste har jeg gått mer mot den klassiske Marshall-tonen, men jeg kommer ikke til og gå tilbake på at Runt er en knall amp for det ?

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.