Web Analytics
Jump to content

Krisehjelp på Floyd Rose


ErikKlæptn

Recommended Posts

Hei!

Fikk for en stund siden kjøpt en Jackson dx10 av en kompis for en grei penge. Gitaren er faktisk svært god å spille på og har fått oppgradert elektronikk/pikups så den låter bra. Det som trekker ned er Floyd Rose tremoloen. Er tydeligvis en lisensiert Jackson Floyd...og den er helt krise! Den tåler rett og slett minimal bruk før den blir sur.

What to do???!! Oppgradere? Tips mottas med takk!!:)

Edited by ErikKlæptn
Link to comment
Share on other sites

Du kan først sjekke  låseblokkene på nut . Holder ikke de , så nytter det lite uansett hva tremolo som er på .

Gamle Japan Jackson/Charvel har bra tyske Schaller tremelo , men de forsvant vel tidlig på 90 tallet .

Den BILLIGE vanlige JT6 Jackson er ikke noe spesielt bra . Noen har  Japan Takeuchi tremelo som muligens er litt bedre .

USA Jackson har vel original Floyd Rose som oftest .

GOTOH 1996 er sikkert billigste nye  alternativ som er bra .

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sitter tydeligvis en Floyd Rose Licensed Jackon low profile JT580 LP double-locking 2-point tremolo på denne gitaren. Aner ikke om dette i utgangspunktet er en ok tremolo, men det kan virke som den er litt slitt. 

Uansett så ser jeg poenget sugardaddy66, er nøtta crap så hjelper det lite med en dyr trem, så jeg må se litt på denne

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Blåser liv i denne tråden på nytt:) 

Har funnet ut at jeg bytter hele røkla da det virker som tremoloen er utslitt.

Har snakket litt med de på den lokale sjappa, og gotoh og shaller er ikke like enkelt å få tak i innenriks for tiden. De har blitt anbefalt å montere en Floyd Rose Special, som angivelig skal være en bra tremolo til bra pris. Noen som har erfaring med disse? Hvordan er kvaliteten? 

Link to comment
Share on other sites

15 timer siden, Debris skrev:

Just say no!

Du skal ha en Gotoh 1996T!

10-4 roger that!? Har funnet noen mål på 1996T, så må sjekke om routinga er stor nok bakerst på gitaren, eller om det blir trangt for pinnene som stikker ut bak på tremoloen. Har en liten gutfeeling på at det kan bli litt trangt ettersom det er routet for en low profile tremolo

Link to comment
Share on other sites

The bitterness of low quality remains long after the sweet taste of low price is forgotten!!! 

Tremolo er det mest kritiske for ødelagt spilleglede om man skal begynne plages med ustabilitet mht tuning. Byttet fra original FR til Gotoh 1996. Bøssingene var større på Gotoh, og skruene bak var lengre. Likte heller ikke den lille (u)sustainblokka, synes oppgradering bør inneha ny og større sustainblokk. Armen skrues på og er mulig å stramme så den ikke henger å slenger. Kjøpte Gotoh pga mye skryt og at de ikke slites så raskt ("kniveggen" er egentlig liten glidesone). Vurderte sterkt kjøpe FU-tone som er oppgradering men har liten "pitstop" på Gotoh først. 

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Frykter Debris får fnatt nå, men var problematisk å få tak i gotoh...så ble satt på en Floyd Rose Special. Så langt er det dønn stabilt! (Bank i bordet ?)

Gikk visstnok svært greit å montere, det eneste som måtte tilpasses var hullene for studsene som måtte pusses såvidt. Routinga passet bra. 

Litt morsomt å få blåst liv i en gammel gitar som har vært med på mye?

704DB92A-D44E-4F0D-83CC-BC8B6CF373F2.jpeg

7C2F0A47-1088-4BBA-9FB1-4F6AB832EEAB.jpeg

 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.