Web Analytics
Jump to content

Nye humbuckere i 2017 Les Paul Faded


Recommended Posts

Hei! 

Jeg har bestilt et sett med Bare knuckle Warpig til min nye Gibson Les Paul Faded 2017. 
Har et par spørsmål anngående bytting av de orginale. 
Gitaren i seg selv kommer jo med ferdig PCB kort istedetfor tradisjonell lodding og kobling. 
Og selve pickups'a kobles inn på kortet med en 5-pins kontakt (Tror jeg det var, gitaren står på øvingslokalet for øyeblikket).

Trenger jeg å bytte potmetere? De orginale er standard 500k. Kan / burde jeg beholde PCB kortet, eller burde jeg bytte til tradisjonelt? Er det faktisk noe stor forskjell, annet enn eventuelt mer støy? Mister vel litt "mojo" av de ferdige kortene kanskje?

Er det noe vits å ta med gitaren til en gitar tech, hvis det bare er å skjøte farge på farge til en 5-pins kontakt? 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har litt på det samme selv. Fant vel ut en gang at det var en fyr som solgte kabelsko med ledninger med farger som matchet fargesystemet til to av de største pickupprodusentene - Seymour Duncan og Dimarzio. Kom aldri så langt som å bestille før jeg rev ut PCB-kortet fra SG standarden min og erstattet det med vanlig tradisjonell wiring. 

Skal se om jeg finner siden igjen.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tja..., funksjonsmessig tror jeg ikke det er så stor forskjell, men rent praktisk i forhold til å teste/bytte pickups og caps så er det jo trasige saker. Er vel det som er grunnen til at mange bytter de ut med tradisjonell wiring. I tillegg vet jo alle at alt låter bedre om man bytter ut ting i korksnifferens navn. ?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Et øyeblikk siden, Affen skrev:

Med fare for å spore av, er det vesentlig forskjell på 57 classics vs 490 pups fra Gibson?

490 skal vel trøkke litt mer i mellomtonen, men output tror jeg skal være noenlunde som på 57 Classic. Større forskjell mellom 490 og 498 enn 490 og 57 Classic tror jeg. Har ikke all verdens erfaring med 490 og begynner å bli en stund siden sist jeg prøvde en gitar med de i. Mener begge har AlnicoII...?!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ok da....

Pcb er billig for produsenten, samlebåndproduksjon. 500k pot som står i er helt greie. Problemet er å få på nye pickups, må finne plass å lodde de i. Dersom man ønsker andre funksjoner via miniswitch på pushpull, free-way switch eller slikt må nok hele dritten ut. Enkel mod blir med ett mye vanskeligere/dyrere. 490 låter bra, alnico2, 57 er nok litt råere i topp og bunn. 

Jeg monterte pickup på slik, lot jord gå til chassis på pot, og loddet signal inn på selve kortet. Kunde ønsket egentlig pushpull, men det ble kansellert når han forsto at det ble endel mer arbeid og nye deler. 

Link to comment
Share on other sites

Det er jo mulig å få montert på orginale plugger på pickup`ne. Blir ikke enklere å bytte mellom pickup`r, og du få beholde alle funksjonene som pcb gir.

Har gjort dette selv på 3 sett med pickups. Kjøpte både plugger og spesialtangen du må ha for montering.

Molex.jpg

Link to comment
Share on other sites

Den 7/27/2017 at 18.37, Max Kudos skrev:

Det er jo mulig å få montert på orginale plugger på pickup`ne. Blir ikke enklere å bytte mellom pickup`r, og du få beholde alle funksjonene som pcb gir.

Har gjort dette selv på 3 sett med pickups. Kjøpte både plugger og spesialtangen du må ha for montering.

Molex.jpg

Det kitet for å montere plugger selv så jo interessant ut! Hvor er det bestilt fra? Eventuelt navnet på selve tangen og pluggene?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.