Web Analytics
Jump to content

Bruke volumpot som vreng


Recommended Posts

Ingen? Er spørsmålet for klønete formulert eller er det ingen som vil hjelpe meg, mon tro? :P

AFD-en min cleaner opp ganske bra, men ikke helt i mål, når jeg skrur vrengen helgrom. Jeg har en hypotese om at én eller flere vreng- eller boost-bokser skrudd på moderat vreng kan hjelpe: Jeg får highgain ned mindre vreng på ampen, og når jeg skrur ned volumpotten cleaner jeg opp både amp og pedal(er). 

Er det noe i det, eller er det bare bambus?

Link to comment
Share on other sites

Volumkontroll før vrengpedaler gir bare clean-effekt på pedalene... Om du setter en volumpedal før amp vil den cleane opp ampen. Og volumpotten på gitaren kontrollerer vrengpedalene. Og til slutt, en volumpedal i FX sløyfa på ampen vil kontrollere volumet på ampen, ikke noen påvirkning på vreng fra pedaler og pre-amp.

Link to comment
Share on other sites

Mulig jeg misforstår noe her, men det stemmer ikke med mine (svært begrensa) erfaring med vrengpedalbruk, så jeg prøvde det med 808-en i Headstrong-en, med vrengen helt skrudd av på boksen: Vrengen på Headstrong-en cleaner fortsatt opp når jeg skrur ned volumet på gitaren o.O

Link to comment
Share on other sites

19 timer siden, GunnarpåMo skrev:

De gamle germanium fuzzene er virker bra til det jeg tror du spør om.

Selv med full vreng cleaner de fint opp når volumet ut fra gitaren dempes.

Kanskje.. Jeg liker vrengen på ampen, og lurer på om jeg i større grad kan få den til å gå fra mean til clean ved å massere signalet litt med vrengbokser eller boost elns.

Jeg har nylig fått ampen, og har aldri prøvd å kombinere Marshall-vreng med fuzz. Skal prøve med en Big Muff, men har ikke germanium-fuzz for handa. Men dét må det vel uansett gjøres noe med---har vurdert den Joe Gore lager.

Edited by OsamaFetLaden
Skrivus leifus
Link to comment
Share on other sites

Den 20.7.2017 at 20.01, OsamaFetLaden skrev:

Hvordan optimaliserer man amp og pedaler for å få lyden mest mulig 'rengjort', med minst mulig volumdropp, når man skrur ned volum på gitaren? 

Pedalene er på gulvet og kneet mitt er dårlig, så jeg tar i mot alle tips før jeg begynner å skru.

Du må optimaliere volumkontrollen på gitaren. Dette vet du jo. 

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.