Web Analytics
Jump to content

Bruke volumpot som vreng


Recommended Posts

Ingen? Er spørsmålet for klønete formulert eller er det ingen som vil hjelpe meg, mon tro? :P

AFD-en min cleaner opp ganske bra, men ikke helt i mål, når jeg skrur vrengen helgrom. Jeg har en hypotese om at én eller flere vreng- eller boost-bokser skrudd på moderat vreng kan hjelpe: Jeg får highgain ned mindre vreng på ampen, og når jeg skrur ned volumpotten cleaner jeg opp både amp og pedal(er). 

Er det noe i det, eller er det bare bambus?

Link to comment
Share on other sites

Volumkontroll før vrengpedaler gir bare clean-effekt på pedalene... Om du setter en volumpedal før amp vil den cleane opp ampen. Og volumpotten på gitaren kontrollerer vrengpedalene. Og til slutt, en volumpedal i FX sløyfa på ampen vil kontrollere volumet på ampen, ikke noen påvirkning på vreng fra pedaler og pre-amp.

Link to comment
Share on other sites

Mulig jeg misforstår noe her, men det stemmer ikke med mine (svært begrensa) erfaring med vrengpedalbruk, så jeg prøvde det med 808-en i Headstrong-en, med vrengen helt skrudd av på boksen: Vrengen på Headstrong-en cleaner fortsatt opp når jeg skrur ned volumet på gitaren o.O

Link to comment
Share on other sites

19 timer siden, GunnarpåMo skrev:

De gamle germanium fuzzene er virker bra til det jeg tror du spør om.

Selv med full vreng cleaner de fint opp når volumet ut fra gitaren dempes.

Kanskje.. Jeg liker vrengen på ampen, og lurer på om jeg i større grad kan få den til å gå fra mean til clean ved å massere signalet litt med vrengbokser eller boost elns.

Jeg har nylig fått ampen, og har aldri prøvd å kombinere Marshall-vreng med fuzz. Skal prøve med en Big Muff, men har ikke germanium-fuzz for handa. Men dét må det vel uansett gjøres noe med---har vurdert den Joe Gore lager.

Edited by OsamaFetLaden
Skrivus leifus
Link to comment
Share on other sites

Den 20.7.2017 at 20.01, OsamaFetLaden skrev:

Hvordan optimaliserer man amp og pedaler for å få lyden mest mulig 'rengjort', med minst mulig volumdropp, når man skrur ned volum på gitaren? 

Pedalene er på gulvet og kneet mitt er dårlig, så jeg tar i mot alle tips før jeg begynner å skru.

Du må optimaliere volumkontrollen på gitaren. Dette vet du jo. 

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.