Web Analytics
Jump to content

Studiomonitorer på budsjett


Æljen

Recommended Posts

Hva skal man gå for og hva burde man holde seg unna?

Planen er i hvertfall å handle noe brukt for å få litt mere for pengene.

Ett par Yamaha HS5 till 2000,- er det innafor?
 

Edited by Æljen
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hvordan er rommet ditt? Gjort noen akustiske tiltak? Skal du mikse for eget bruk eller skal det publiseres?

Årsaken til at jeg spør er at lyden blir ikke bedre en rommet uansett høyttaler. Hvis du har ett budsjett på 2000,- og har ett elendig rom, lønner det seg nesten å bruke headsett.

Har du et godt rom og gjort noen akustiske tiltak, så kan du få et greit resultat med ett par brukte monitorer :) Mackie CR4 og Yamaha HS5 er nok grei lyd for pengene, men synes ikke dem egner seg til miksing men det er min mening da :) Let heller etter noen brukt Dynaudio høyttalere eller lignende :)

Link to comment
Share on other sites

Det er først og fremst for eget bruk.
Har ikke satt noe tak på 2000,- vi kan strekke oss opp mot 5000,-

Pr i dag så har jeg brukt pc-høytalere for det er det vi har. Så da tenker jeg at ett par monitorer blir en oppgradering uansett rom det skal mixes i ;)
Men vi har vel igrunn kommet til at vi kjøper ett sett med HS7.

 

Link to comment
Share on other sites

Vis du kan strekke deg til 5000,- ville jeg absolutt anbefalt å finne et par brukte Dynaudio Focus 110A eller Dynaudio LYD/PRO serien :)

Men som sagt, akustikk. Få takk i noen Rockfon eller Rockwool plater eller lignende, kle dem in i ett gammelt laken eller noen for finishen sin skyld å heng på veggen. Billig og bra :)Kanskje du kjenner en snekker som kan være på utkikk å ta vare på noen plater når dem river/pusser opp noen lokaler :)

Lykke til :)

 

Edit: Prut på denne :)

https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=102800771

 

 

Edited by AlexFossum
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 1 month later...
21 timer siden, Æljen skrev:

Ja har fått tatt dem i bruk. Jeg har ikke noe annet å sammenligne med så jeg veit ikke om jeg kan si meg fornøyd eller ikke.
Mixa tidligere på pc høytalere så dette er jo en stor oppgradering.

 

Ja det burde bli en stor oppgradering :) Gratulerer med noe kanongode monitorer :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.