Web Analytics
Jump to content

Studiomonitorer på budsjett


Æljen
 Share

Recommended Posts

Hva skal man gå for og hva burde man holde seg unna?

Planen er i hvertfall å handle noe brukt for å få litt mere for pengene.

Ett par Yamaha HS5 till 2000,- er det innafor?
 

Edited by Æljen
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hvordan er rommet ditt? Gjort noen akustiske tiltak? Skal du mikse for eget bruk eller skal det publiseres?

Årsaken til at jeg spør er at lyden blir ikke bedre en rommet uansett høyttaler. Hvis du har ett budsjett på 2000,- og har ett elendig rom, lønner det seg nesten å bruke headsett.

Har du et godt rom og gjort noen akustiske tiltak, så kan du få et greit resultat med ett par brukte monitorer :) Mackie CR4 og Yamaha HS5 er nok grei lyd for pengene, men synes ikke dem egner seg til miksing men det er min mening da :) Let heller etter noen brukt Dynaudio høyttalere eller lignende :)

Link to comment
Share on other sites

Det er først og fremst for eget bruk.
Har ikke satt noe tak på 2000,- vi kan strekke oss opp mot 5000,-

Pr i dag så har jeg brukt pc-høytalere for det er det vi har. Så da tenker jeg at ett par monitorer blir en oppgradering uansett rom det skal mixes i ;)
Men vi har vel igrunn kommet til at vi kjøper ett sett med HS7.

 

Link to comment
Share on other sites

Vis du kan strekke deg til 5000,- ville jeg absolutt anbefalt å finne et par brukte Dynaudio Focus 110A eller Dynaudio LYD/PRO serien :)

Men som sagt, akustikk. Få takk i noen Rockfon eller Rockwool plater eller lignende, kle dem in i ett gammelt laken eller noen for finishen sin skyld å heng på veggen. Billig og bra :)Kanskje du kjenner en snekker som kan være på utkikk å ta vare på noen plater når dem river/pusser opp noen lokaler :)

Lykke til :)

 

Edit: Prut på denne :)

https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=102800771

 

 

Edited by AlexFossum
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 1 month later...
21 timer siden, Æljen skrev:

Ja har fått tatt dem i bruk. Jeg har ikke noe annet å sammenligne med så jeg veit ikke om jeg kan si meg fornøyd eller ikke.
Mixa tidligere på pc høytalere så dette er jo en stor oppgradering.

 

Ja det burde bli en stor oppgradering :) Gratulerer med noe kanongode monitorer :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.