Web Analytics
Jump to content

Gjenbruk butikk


Etabeta

Recommended Posts

Har så veldig lyst at det skal starte opp en butikk i norge der det var mulighet med innbytte med kjøp og salg av nye å gamle instrumenter og utstyr. Å med et godt utvalg. Med reprasjoner. Osv. Har vært i Oslo. Å det var lite med gamle instrumenter. Kun nytt på di butikkene jeg var på. Å samme pris og instrumenter på alle så og si.. Å faktisk lite kunnskap av ansatte. Så det jeg lurer om. Hadde det vært lønnsomt? Med en ny butikk som hadde større utvalg en både 4sound og gitarhuset. Og som hadde eldre instrumenter. Og innbyter. Som en pawnshop. Slik i USA. Hva tror dere hær inne?

Link to comment
Share on other sites

Vel, jeg hadde i hvert fall blitt en god kunde:). Vet ikke helt hvor lønnsomt dette ville vært her hjemme, musikere er jo generelt litt prutetryner og med finn.no som funker bra så skal det nok litt til for å få til dette, dessverre. Man kan jo tenke litt bredere også; hva med å i tillegg tilby folk som har tingene sine på finn.no å la instrumentene stå i butikken for visning og så ta en kommisjon? 

Edited by Pledrik
Link to comment
Share on other sites

12 minutter siden, Pledrik skrev:

Vel, jeg hadde i hvert fall blitt en god kunde:). Vet ikke helt hvor lønnsomt dette ville vært her hjemme, musikere er jo generelt litt prutetryner og med finn.no som funker bra så skal det nok litt til for å få til dette, dessverre. Man kan jo tenke litt bredere også; hva med å i tillegg tilby folk som har tingene sine på finn.no å la instrumentene stå i butikken for visning og så ta en kommisjon? 

Ja det er jeg enig om. Det kunne vært noe. Synes butikkene burde tenke litt nytt værtfall. Å ikke ha det samme nesten. Burde verdt en forbedring også på finn. Håper noen tør å satse ? 

Link to comment
Share on other sites

Men det er vel noe av konseptet til Vintagegitar i Oslo. Vel og merke i øvre prisklasse på gitarer og utstyr, men likefult nytt, brukt, innbytte og verksted. 

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke det ville vært lønnsomt, er vel fort en grunn til at det ikke finnes rene slike foretak allerede. Er nok for lett å selge som privatperson. Enkelte forretninger tar riktig nok imot bruke gitarer, vintagegitar for eks, men de skal da selge den bruke gitaren i et allerede eksisterende marked og må derfor prise gitaren deretter. Det betyr da at vintagegitar ikke kan tilby personen som kom med gitaren markedspris for den, siden de også skal ha fortjeneste på den. Noe som igjen medført at få ønsker å benytte seg av dette. 

Link to comment
Share on other sites

Selv hadde jeg likt en sånn butikk. Hadde nok fått meg også som kunde. Er ok fan av 4Sound. Men Gitarhuset i Oslo sentrum er noe jeg kunne vært før uten. Men ja butikkene burde tenke litt bredere. En ny butikk med litt annet utvalg er noe jeg ville sett. Ta eksempel på 4Sound i Oslo har 2stk butikker. Den i Kongensgate kunne hatt annet utvalg en den på Schous plass. Men det er mye av det samme.... 

Link to comment
Share on other sites

Det er dyrt å drive en butikk i Norge der det finnes nok folk  . Bare leie alene + strøm etc. utgjør mye hver måned .Ansatte er også veldig dyrt . Jeg har drevet buttikk i over 20 år før så har peiling på det .

 Og en har problemet med moms , som egentlig ikke skal betales på "brukte ting" da det allerede er betalt moms på de .

Det er egne regler for dette med skrothandlere og de som selger brukte bildeler .

Dessuten er bruktmarkedet på mye musikkutstyr ekstremt lavt priset her , og de fleste har internett og tilgang til Finn.no og Facebook.

Link to comment
Share on other sites

9 timer siden, Truckstop Chuckie skrev:

Trodde Ollis bare solgte stæsj han har brukt sjæl, jeg... (dvs privat utstyr).

Trur han bare henter ting over dammen som han syns er fett, dog noe har vært i privat bruk. 
Har kjøpt selv og har flere venner som har kjøpt av Ollis og ikke noe og utsette der.

 

Link to comment
Share on other sites

11 timer siden, CastorFiber skrev:

MVA er drepen for gjenbruksbutikker. Trist, men sant. Tenk om man kunne se for seg miljøgevinsten ved å droppe MVA på brukte produkter.

Kommisjonssalg er MVA-pliktig mens formidlingssalg ikke er det. Det kan muligens finnes et marked for å selge brukte instrumenter via en betalt utstillingshall der privat selger plasserer ut egne gjenstander. Formidleren tar betalt for utstilling og oppbevaring, transaksjonen finner så sted mellom selger og kunde. 

 

https://www.sticos.no/portal//regnskapsmetodikk-startside/regnskapsmetodikk-nyheter/tabid/105/artmid/3655/articleid/156/formidling--eller-kommisjonssalg.aspx

Edited by skela
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.