Web Analytics
Jump to content

Problemer med lodding


Recommended Posts

Nja... prøv å skrape med en kvass skrutrekker eller syl på punktet du skal lodde så vil tinnet lettere "ta tak".

Edit: @ebbe beat me by seconds. Btw, jeg har bolt på 30w, funker flott til all gitarlodding.

Edited by Gubbe
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Få kloa så varm at det flyter godt ut i god flytende konsistens uten å bruke for mye loddetinn. På kloa bør du ha litt eksta høy varme hvis du har termostat på bolten. Jeg bruker alle mine 48 watt rett inn på kloa når jeg lodder for jeg har termostat, lar loddetinnet bli flytende og setter ledningen fort  inn og puster forsiktig for å senke temperaturen ekstra fort. Ikke bruk for mye loddetinn og ikke glem å fortinne først.

Tviler på at du trenger så mye som 60watt hvis du er bare får høy nok varme i selve kloa. Selv har jeg 48 watt.

Edited by Rottenikken
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hva er poenget med å senke temperaturen raskt, eller litt raskt, eller .. ?
Ukjent for meg at det har noen positiv effekt når det gjelder loddepunktet. Ser jo at det kan være et diskusjonstema hvis man har varmesensitive komponenter i nærheten, men det er det vel ikke i dette tilfellet. Venter spent på å få lære noe nytt.

Link to comment
Share on other sites

Den 20. juli 2017 at 0.42, CastorFiber skrev:

Hva er poenget med å senke temperaturen raskt, eller litt raskt, eller .. ?
Ukjent for meg at det har noen positiv effekt når det gjelder loddepunktet. Ser jo at det kan være et diskusjonstema hvis man har varmesensitive komponenter i nærheten, men det er det vel ikke i dette tilfellet. Venter spent på å få lære noe nytt.

Det jeg mener er at når det blir flytende konsistens så skal ikke loddetinnet flyte ut over hele potmeteret eller hva man lodder på. Man må få loddetinne fort nok stivt til at det blir et passe stort loddepunkt. Jeg senker aldri temperaturen så fort at det går ut over kvaliteten, jeg bare begrenser området loddetinnet flyter ut over. Det er det jeg mener. Så begrense loddepunktet til bare der ledningen skal på. Det er poenget. Det er ikke mye som skal til. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.