Web Analytics
Jump to content

EVH 5150III 50W støy på ch.3


tg1

Recommended Posts

Opplever en del støy på kanal 3 ("red channel") med gain noe særlig over kl.11-12.  Er det "bare sånn det er" med denne ampen eller er noe feil? :) (Rørene er nye.)

Hadde det ikke vært for "volume jump"-problemet mellom kanal 1 og 2 (de deler gain/volum) hadde jeg foretrukket kanal 2, men jeg er avhengig av en grei clean-lyd, og det er rett og slett ikke mulig å kombinere på en fornuftig måte :) (Vet dog at enkelte i statene modifiserer dem med doble volum/gain-kontroller på kanal1/2.)

Edited by tg1
Link to comment
Share on other sites

Man vil oppleve en del støy på highgain amper, iallefall i highgain modus. Men utgangspunktet må være at gitar er skrudd ned. Spiller du highgain må du bare lære deg å dra ned volumkontrollen på gitaren ALLTID, når du vil den skal være stille. Se på videoer av EVH, Vai, Satriani og de gutta. Drar alltid ned volum når de slutter å spille. 

Link to comment
Share on other sites

Nå er jeg ikke hjemme akkurat nå,men er ganske sikker på at støyen er der uansett volum på gitaren.

Men ja, jeg skjønner at en highgain-amp nødvendigvis støyer litt av natur ;) 

Link to comment
Share on other sites

Jepp, du kommer ikke unna støyen på kanal 3, den har helt latterlig mye gain. Det du kan gjøre er å skaffe deg et preamprør for den kanalen som er testet for minst mulig støy, men vil sannsynligvis ikke ha noen dramatisk effekt.

Jeg brukte kanal 3 som ren solokanal når jeg hadde den forsterkeren, så støyen plaget meg ikke.

 

Kommer ny versjon av 50watteren snart som fikser volumproblemet mellom kanal 1/2.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Oppdatering: fant ut at en del av støyen ble innført FX-loopen, der jeg kjører POD HD500X-en min (med 4cable method). Litt usikker på hvorfor dette skjer, men jeg la på en noise gate i loopen, og da ble det ihvertfall bortimot helt tyst ;) 

Edited by tg1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.