Web Analytics
Jump to content

P90 - hvor og til hviklet bruk


Recommended Posts

P-90 var (og er) i utgangspunktet Gibson sin single-coil, men mange pickupmakere har selvsagt kommet med sine versjoner. I Les Paul Special f.eks. er det P-90 i bru og halsposisjon, så de kan selvsagt brukes både og. Som med andre pickuper, er det ofte en fordel at bru-pickupen har noe høyere output enn halspickupen. 

De siste årene har jeg foretrukket Les Paul Special framfor Fender Telecaster (til 'Tele-låter'). Store likheter i lyden, men Les Paulen er litt mørkere/fetere.

Edited by Audun
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

P90-er er allsidige pickuper, akkurat som single coils og humbuckere er det... 

Dette lille (og høyst tilfeldige) utvalget av gitarister kjent for å bruke (eller ha brukt) dem illustrerer kanskje poenget:

Tony Iommi, Leslie West, Gary Clark Jr., George Thorogood, Hubert Sumlin, Pete Townshend, Robbie Krieger, Wes Montgomery, David Gilmour (joda, soloen på "Another Brick in the Wall part 2" ble spilt på en Les Paul Goldtop med P90-er), Mike Oldfield, James Bay, tre stk. Beatles-medlemmer, ScottyMOre, Kenny Burrell, Carlos Santana.

P90-er er fine saker.

 

Edited by Gahr
Link to comment
Share on other sites

Keef med sin 'Dice' viser oss hvordan man evt. kan bruke en '60 Les Paul Jr. DC med P-90.

Woodys Duesenberg er forreste også utstyrt med en humbucker-sized P-90 i neck.

 

Edited by Audun
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.