Web Analytics
Jump to content

Orange Tiny Terror, hva er next level?


Z0S0
 Share

Recommended Posts

Hei!

Har drasset rundt på en Orange Tiny Terror nå en stund, en amp som egentlig leverer mye av det jeg ser etter (spesielt ifht transport), men drømmen er en 30 watt amp som leverer god, 70-talls rørvreng, og gjerne kan switch mellom 15/30.

Noen som har forslag til amp? Orange leverer veldig ulik lyd, så jeg vet ikke om en 30 watt Orange nødvendigvis er "next step". Trenger til 70-talls rock..

Any ideas? Gjerne noe mellom 5-10 lapper.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde tidligere en Orange OR15 - denne var helt fantastisk bra til det meste, men spesielt litt hårete rock med fyldig tone. Men hvis du er ute etter litt mer bunn og dynamikk, så er vell Rocker 30 eller 32 et godt alternativ - hvis du får tak i en. Ellers er vell Rockverb 50 neste trinn opp.

Hvis AD-serien er like god som OR, er det hvertfall verdt å sjekke ut. Eneste grunnen til at jeg solgte var fordi jeg bor i leilighet og ikke hadde anledning til å spille på en røramp. Veldig gøye amper :)

 

Ligger et par TH 30 på finn, spørs om det er noe for deg :) har hørt at noen syns de er bra, andre syns de er for "hissig". 

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Har kommet litt videre i min research. Victory Sheriff 22 utgår nok. Den har flere fine features, men et gjennomgående ankepunkt er at den håndterer drive/boost pedaler i front svært dårlig + at det er vanskelig å bruke de to kanalene konstruktivt (enten som solo/rytme kanaler eller clean/crunch)..

En Fieldman 20-watt er jo det ultimate med tanke på å kombinere portabilitet Vs god gammel marshall-plexi lyd, men koster 18000 ny.. (15000 brukt)..

Jimmy Page bruker visstnok en Orange AD30 watt (i tillegg til Marshalls selvfølgelig), men jeg lurer på om de er gått ut av markedet..

Så foreløpig heller jeg til OR15, Dual Terror eller TH30. Noen demoer på YT viser at OR15 og TH30 låter veldig likt (hvilket betyr at kanskje OR15 er mer min gate pga størrelse). Men skulle gjerne testet de og sammenlignet selv. 

En ting til er jo at det ofte på spillesteder står et 4x12" marshall 1960 kabinett, og min Tiny Terror har lite headroom og driver ikke dem så veldig godt.. Her har jeg skjønt at selv OR15 vil være et godt skritt i riktig retning.. Eller?

Edited by Z0S0
Link to comment
Share on other sites

Or15 har greit med headroom, men om du liker kleen clean med veldig høyt volum kommer den muligens til å krønsje litt tidlig. Men sjekk videoer av ampen med lav gainog høyt volum. Jeg brukte den kun hjemme og med mye gain så testet aldri dette i veldig stor grad. 

Link to comment
Share on other sites

Den vil nok ikke holde seg krystallclean hvis du tenker å bruke den i band nei, men til å være 15W så er det bra med headroom. kal du spille live, så kan det være en idé å ikke krænke ampen på høy guffe likevel, la anlegget ta seg av volumet. 

Ampen låter også myes tørre enn den antyder til ved første blikk. Du får mye lyd for pengene :) Men skal du spille live og stiller krav til gode cleans, så ville jeg gått hakket opp. Hvis du syns det er helt greit med litt hårete cleans, så klarer du deg fint. 

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.