Web Analytics
Jump to content

Orange Tiny Terror, hva er next level?


Z0S0

Recommended Posts

Hei!

Har drasset rundt på en Orange Tiny Terror nå en stund, en amp som egentlig leverer mye av det jeg ser etter (spesielt ifht transport), men drømmen er en 30 watt amp som leverer god, 70-talls rørvreng, og gjerne kan switch mellom 15/30.

Noen som har forslag til amp? Orange leverer veldig ulik lyd, så jeg vet ikke om en 30 watt Orange nødvendigvis er "next step". Trenger til 70-talls rock..

Any ideas? Gjerne noe mellom 5-10 lapper.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde tidligere en Orange OR15 - denne var helt fantastisk bra til det meste, men spesielt litt hårete rock med fyldig tone. Men hvis du er ute etter litt mer bunn og dynamikk, så er vell Rocker 30 eller 32 et godt alternativ - hvis du får tak i en. Ellers er vell Rockverb 50 neste trinn opp.

Hvis AD-serien er like god som OR, er det hvertfall verdt å sjekke ut. Eneste grunnen til at jeg solgte var fordi jeg bor i leilighet og ikke hadde anledning til å spille på en røramp. Veldig gøye amper :)

 

Ligger et par TH 30 på finn, spørs om det er noe for deg :) har hørt at noen syns de er bra, andre syns de er for "hissig". 

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Har kommet litt videre i min research. Victory Sheriff 22 utgår nok. Den har flere fine features, men et gjennomgående ankepunkt er at den håndterer drive/boost pedaler i front svært dårlig + at det er vanskelig å bruke de to kanalene konstruktivt (enten som solo/rytme kanaler eller clean/crunch)..

En Fieldman 20-watt er jo det ultimate med tanke på å kombinere portabilitet Vs god gammel marshall-plexi lyd, men koster 18000 ny.. (15000 brukt)..

Jimmy Page bruker visstnok en Orange AD30 watt (i tillegg til Marshalls selvfølgelig), men jeg lurer på om de er gått ut av markedet..

Så foreløpig heller jeg til OR15, Dual Terror eller TH30. Noen demoer på YT viser at OR15 og TH30 låter veldig likt (hvilket betyr at kanskje OR15 er mer min gate pga størrelse). Men skulle gjerne testet de og sammenlignet selv. 

En ting til er jo at det ofte på spillesteder står et 4x12" marshall 1960 kabinett, og min Tiny Terror har lite headroom og driver ikke dem så veldig godt.. Her har jeg skjønt at selv OR15 vil være et godt skritt i riktig retning.. Eller?

Edited by Z0S0
Link to comment
Share on other sites

Or15 har greit med headroom, men om du liker kleen clean med veldig høyt volum kommer den muligens til å krønsje litt tidlig. Men sjekk videoer av ampen med lav gainog høyt volum. Jeg brukte den kun hjemme og med mye gain så testet aldri dette i veldig stor grad. 

Link to comment
Share on other sites

Den vil nok ikke holde seg krystallclean hvis du tenker å bruke den i band nei, men til å være 15W så er det bra med headroom. kal du spille live, så kan det være en idé å ikke krænke ampen på høy guffe likevel, la anlegget ta seg av volumet. 

Ampen låter også myes tørre enn den antyder til ved første blikk. Du får mye lyd for pengene :) Men skal du spille live og stiller krav til gode cleans, så ville jeg gått hakket opp. Hvis du syns det er helt greit med litt hårete cleans, så klarer du deg fint. 

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.