Web Analytics
Jump to content

Oppgradering av elektronikk


Endt

Recommended Posts

Skal oppgradere elektronikken på min kina esp, vil ha bra kvalitet ala switchcraft og cts, da planen er å bruke gitaren til jeg blir lei og plukke de brukende delene av og bruke på en annen gitar.

Lurer på hvilke kondiser jeg skal kjøpe, eller om jeg trenger kondiser i det hele tatt? Gitaren brukes i musikk av den harde sorten, så volumet er enten av eller på. Min svært begrensede kunnskap sier at kondisene først og fremst gjør enn forskjell ved aktiv bruk av volum og tone kontroller. Er jeg helt på bærtur eller bør det brukes uansett?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Du kan fint utelate kondisen, da sitter du igjen med en tonekontroll som ikke har noen effekt. Eventuelt er f.eks Orange Drops fra Sprague kurante og ikke så veldig kostbare hvis du skal ha prima kvalitet. Generelt er polyester film et bedre valg enn keramisk.

Til humbucker trenger du en på 0.022uF, for single coil er det 0.047uF. Gå for lav voltage rating, ellers kan du risikere å ende opp med en gigantisk kondis.

Hvis du ikke skal ha tonekontroll så kan det jo f.eks være en idé å bytte ut potmeteret der med en bryter for å bypasse volumkontrollen, da har du mulighet for full output rett fra pickupen.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.