Web Analytics
Jump to content

Texas Specials for bright - alternativer?


Duckling

Recommended Posts

Såeh. I den gamle Louder-straten med basswood-kropp (gudpokker veit hva det heter på norsk) hadde jeg en Texas Special i bridge, og var meget happy med lyden i den. Nå har jeg dog putta denne (sammen med Classic Vibe-pickupsa i middle og neck) over i den nye MIM-straten som har kropp av or (alder), og her har den en veldig intens diskant som jeg sliter med å temme, og om jeg skrur ned diskanten såpass at den ikke er problematisk, så er det omtrent ikke diskant i det hele tatt når jeg plugger i humbucker-telen med mahogny-kropp.

Sitter da og vurderer om jeg skal bytte ut denne pickupen med noe annet som er litt mykere i toppen, og lurer på om folk har noen tips? Er på ingen måte noen lydsnobb (husker ikke lenger hvorfor jeg anskaffet meg en Fender CS-pickup i utgangspunktet), og spiller stort sett gjennom GT-100 rett i PA, så er ute etter noe i den lavere enden av prisskalaen. Om noen har tips fra f.eks GFS (god erfaring med pickups herfra tidligere) eller annet i den prisklassen er det topp, men kan også vurdere å strekke meg opp til SD/DiMarzio i pris om det er "safe bet". Texas Specialen matcher Classic Vibe-pickupene godt på output, så helst noe som ligger i samme gate. (Har ikke målt min, men Tex. ligger vel gjerne mellom 6,5-7k i bridge)

Many thanks!

Link to comment
Share on other sites

22 minutter siden, Audun skrev:

Det så jo ikke ut som noen dårlig idé, men man må bestille for minst $25. Hvertfall i USA, men regner med at det gjelder for alle, og når det strengt tatt ikke er noe annet jeg trenger derfra så blir det en veldig dyr metallbit :P

18 minutter siden, Aphelion skrev:

Tonepot? :D 

Hæ? Skal man bruke tonepotet? Dummeste jeg har hørt... :D

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 timer siden, Duckling skrev:

Det så jo ikke ut som noen dårlig idé, men man må bestille for minst $25. Hvertfall i USA, men regner med at det gjelder for alle, og når det strengt tatt ikke er noe annet jeg trenger derfra så blir det en veldig dyr metallbit :P
:D

Finnes kanskje å få kjøpt her til lands og eller fra andre steder med billugere frakt. Det der var bare for eksempelets skyld.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takk for tipsene folkens!

Skal researche litt mer rundt sånne plater fra andre steder. Hvis jeg ikke finner noe så er V60LP notert, så sjekker ut den nærmere også.

Ift tonekontroll så er dette noe jeg ikke praktiserer. Kall meg gjerne dust, men jeg bytter heller til en pickup som gir meg det jeg vil ha. Gitarene mine er stort sett satt opp med kun volum, og har de største intensjoner om at straten også skal bli slik. Justere avstand til strengene er dog et meget godt tips, som det er litt flaut at jeg ikke har klart å tenke meg til på egen hånd :P

Link to comment
Share on other sites

Gitt at det er det samme du misliker som jeg mislikte med min Strat med sånne pickuper, tror jeg pickupskifte er veien å gå. Det var mer en hardhet i øvre mellomtone enn for mye diskant, som jeg ikke klarte å skru bort uten å ta for mye av andre ting med i slengen. 

Jeg har riktignok ikke prøvd settet kapteinen anbefaler, men jeg har aldri hørt---eller hørt om---en Suhr som ikke var bright. Selv den svarte finishen han bruker er bright o.0

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.