Web Analytics
Jump to content

Dunlop flush mount


Endt
 Share

Recommended Posts

Er stor tilhenger av dunlops straplok systemer, som er perfekt i mine øyne på alle gitarer med strapbuttons montert på gitarkroppens sider ala Lp/strat osv, men har hatt problem med at de bygger litt mye ut når reimen festes på baksiden av gitaren, ala sg/335 etc.

Løsningen åpenbarte seg når jeg kjøpte min Ltd dv8r som har såkalte flush mounted fester, som er forsenket i kroppen og reduserer "uthenget" på reimen betraktelig. Så flush mount fester er bestilt, hovedsaklig til min epiphone riviera, men lurer også på å montere det på flere av mine gitarer av rent estetiske årsaker. Vil gjerne prøve der først på min kina esp kopi, da denne ikke har noen salgsverdi, men kjenner jeg er noget mer skeptisk å gjøre det på min les paul.

Hva tenker dere om modifikasjoner som er permanent? Vil en slik modifikasjon påvirke gjensalgsverdien vesentlig? Ville dere selv gjort det, eller har erfaring med det? 

Ser unektelig elegant ut da...

IMG_3698.JPG

Link to comment
Share on other sites

Har gjort det. Angrer ikke. Men tenker heller ikke resalgsverdi på noen instrumenter, alle gitarer som beholdes utover en innkjøringsperiode blir modifisert med tanke på eget bruk. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eg gjorde dette på min Gibson SG frå 1967... no skal det seiast at dette var i 1993 og eg var 15 år, gitaren var "berre" 26år og eg syntest det såg døvt ut med dei greiene som stakk så langt ut, men angrar ein god del no. Først og fremst på grunn av eventuelt verditap, men også fordi eg no brukar anna type straplock. For sikkerhetsskyld så droppa eg litt epoxy i holet før eg banka "brønnen" inn i gitaren, så  det er ei gløymesak å fjerne utan å bore ut dritten. Ein anna ulempe med å ha flush mount strap-lock-brønn er i dei tilfella der ein reiser avgarde på spelejobb og gløymer å ta med reim. Då kan du vere sikker på at ingen andre brukar same type strap-lock, slik at ein må sitje heile konserten ;)  Bortsett frå desse småtinga så er nok dette ei god løysing, ein slepp jo t.d. problemet med at reimfestene skrur seg laus :) 

Edited by McJostein
Link to comment
Share on other sites

Dersom det er gitarer med en viss verdi tror jeg ikke jeg ville gjort dette utelukkende på et estetisk grunnlag, da man, som nevnt, er avhengig av å ha reim med akkurat dette straplocksystemet. Det kan også gi utfordringer ved videresalg om det er noe man har i bakhodet. Er det en gitar som er i mye bruk, og det gir en funksjonsmessig forbedring, så ville jeg nok vektet det høyere enn eventuelt verditap, men husk alltid strap! :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.