Web Analytics
Jump to content

Hvordan skal strengen ligge på nut?


Epningstid

Recommended Posts

Har en stratocaster:

Jeg synes gitaren går ofte out of tune ofte. Spesielt når jeg bruker whammy-baren.

Har kokelurt en del på nettet og lurer på om det er nuten som har for små spor for strengene.
Jeg vet ikke hvordan det skal se ut, så jeg legger ved tre bilder av hvordan det ser ut nå.
Ser dette etter boken ut? Eller burde jeg filt et bredere/dypere spor for alle/noen av strengene?

Jeg har også de der vintage-stemmeskruene som jeg også har sett at noen anbefaler å bytte ut når gitaren går ofte out of tune. Andre sier at det er helt meningsløst å bytte.
Aner ikke hvem jeg skal stole på!

Vil det være en idè å skaffe noen som er helt nye og ikke "vintage"?
 

File_000.jpeg

File_001.jpeg

File_002.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Det er ett problem, på to områder. Friksjon, på selve tremolo og/eller oppe ved strengefeste/nøtta.

Jeg lar det være litt streng på dyp E-A-D, og vikler disse oppover på stemmeskruen. Da blir vinkel over nøtta mye mindre, og dermed mindre friksjon over nøtta. På bildet er D streng ganske rett, prøv få A og E til samme vinkel. Bruker heller ikke strengetre.  Smøremiddel eller lowfriction nut (som graphtech) hjelper. Tremolo er eget kapittel. Forøvrig er det greit å bestemme seg for "nullstilling" av friksjon. Jeg drar vibarm bitte litt opp (høyere pitch), og stemmer gitaren til denne bevegelsen. Blir gitar sur under spilling hjelper det stort sett å bare dra armen litt opp, dermed nullstilles stemmingen igjen.

 

Link to comment
Share on other sites

 

49 minutes ago, skela said:

Gitaren vil holde seg bedre stemt med Graph Tach Sadler men det vil låte litt annerledes. 

Klarer du å beskrive med ord hvordan annerledes? Hører for meg at lyden blir skarpere på et vis?

1 hour ago, SteikBacon said:

Bruker heller ikke strengetre.

Hva er strengetre sin funksjon?

---------

Vil det på noen som helst måte hjelpe å pusse ned sporene? Jeg merker at man må dra med god kraft for å få de lyse strengene ut av sporene. Kanskje dette er meningen? De mørke strengene kan man enkelt lette av sporene.

Link to comment
Share on other sites

Locking tuners er designet for kjappere strengeskift og vil ikke hjelpe merkbart på å holde stemmingen ved tremolobruk. Som det sies, smør sporene, evt file de litt om de er for smale.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.