Web Analytics
Jump to content

Forklaring på amp -> kabinett


Recommended Posts

Hei!


Har prøvd å lese meg litt opp på hva som må til for at en amp skal kunne funke med forskjellige kabinetter. Delvis at en får full lyd, og at ting ikke tar fyr, haha. Men klarer ikke helt å skjønne hva det går på. 

F.eks om jeg har en Peavey 6505 MH, hva kan den drive av kabinett? Hvor stort går det før det ikke funker lengre?

Link to comment
Share on other sites

Kort forklart går det på impedansen til høyttalerelementene. Dersom vi baserer oss på 6505MH, har den en switch hvor du kan velge mellom 8 og 16 ohm. Dette betyr at kabinettet du kobler til absolutt burde være 8 eller 16 ohm i total impedans(avhengig av hva du velger å ha switchen på) slik at du ikke sprenger elementene i kabinettet eller brenner transformatoren i forsterkeren.

Nå kan jeg skrive om hva du burde gjøre for å kunne endre impedans på elementer, som serie- eller parallellkobling, men jeg tror vi skal holde oss utenom det for øyeblikket. :)

Når du skriver 'stort', mener du da fysisk størrelse, eller antall elementer? Du burde uansett på ingen måte ha noe problem med å drive et 412 med 6505MH, om det er det du lurer på. Bare sørg for å finne et kabinett som er tilpasset impedansen på forsterkeren, og med elementer som er nogenlunde i gata tilpasset den type sjanger du baserer deg på. 

Håper det forklarte litt, og spør og grav om du lurer på noe mer. :)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

56 minutter siden, Skoggy skrev:

Det gjør det absolutt, og det burde jeg definitivt nevnt noe om. Man må selvfølgelig ha elementer som tåler antall watt forsterkeren pusher ut.

Takk for gode svar!

Så om jeg forstår rett her. Ampen og kabinettet jeg bruker må være koblet i samme ohm? Begge to i 8, eller evt 16?
I tillegg så spiller watt på ampen rolle, i og med at det kan bli for mye for elementene i kabinettet? 

Link to comment
Share on other sites

Et øyeblikk siden, Geralt_of_Rivia skrev:

Takk for gode svar!

Så om jeg forstår rett her. Ampen og kabinettet jeg bruker må være koblet i samme ohm? Begge to i 8, eller evt 16?
I tillegg så spiller watt på ampen rolle, i og med at det kan bli for mye for elementene i kabinettet? 

Det er korrekt. 

Som regel opplyses det om hvor mange watt RMS et kabinett tar/tåler, og denne burde være lik eller noe over det forsterkeren er opplyst å pushe ut.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.